“today we withhold porn, tomorrow it's clean bandages.”

Diétás énblog - Idiet

Rontás a pénzen

2009. szeptember 13. - Bbundi

Az MR1-Kossuth Rádió Magánhangzó című műsora beszámolt egy 2009-es „boszorkányperről”. „Éjfélkor a keresztútnál Gusztávó leveszi a rontást! – ígérte két büntetett előéletű „boszorkány” a csongrádi üzletekben az eladóknak még 2005 és 2008 között több esetben.” (Itt olvashatod, és meg is hallgathatod a hírt).

Az Idietnek természetesen van hozzáfűznivalója: az emberek ostoba idióták. Bizony. 

Az egész úgy nézett ki, hogy csongrádi boltosokhoz, akikről legalábbis feltételezhető, hogy mondjuk írni és olvasni tudnak, meg állnak is néhány lábbal a földön, mégiscsak boltot vezetnek, szóval csongrádi boltosokhoz bebattyog néhány csapzott hajú, misztikus tekintetű „jós”, megfogja a kezüket, majd rémült arcot vágva beleböfögik a boltosok arcába, hogy rajtuk bizony rontás van. És mivel ebben a pillanatban nem szakad fel a boltosok gyomrából a legmegalázóbb hahotázás, nem teríti be az ezoterikákat a nevetéstől felszabaduló nyálpermet, még az is elhagyja a spiritualitásban jártas személyek ajakát, hogy a rontást a pénzről és az ékszerekről tudják levenni (nyilván), persze éjfélkor, hiszen akkor tud Gusztávó (muha-muha-muhaha!!!) segíteni rajtuk a harmadik keresztútnál (muhuhuhuhaha!!!!), mert ha nem, akkor a rontás miatt megbetegszik valamely hozzátartozójuk a derék boltosoknak.

Az ítélet

És ez olyannyira nem vicc, hogy még bírósági ítélet is született az ügyben.  Sikkasztás vádjában találtatott bűnösnek két elkövető (a harmadik közben meghalt), mert annyi mégiscsak volt néhány sértettben, hogy mikor odaadják a maguk 600-800 ezer forintját a „szakembereknek”, akkor csak írtak egy adósságelismerő nyilatkozatot. Az okozott kár egyébként nem térült meg. Ja, és nem tudjuk biztosan mennyi az okozott kár, mert megannyi sértett annyira szégyelli a történteket, hogy inkább nem folyamodott kártérítésért.

Tanulópénz, mondhatnánk. Meg aki hülye… de ezt már nem mondjuk, még valami rontásbasz utolér. A legmegdöbbentőbb, hogy tökre elég még ma is harmadik keresztutat meg diabolikus hangzású neveket emlegetni, az ember már ereszti is kezéből a megkeresett pénzt. Ne, ez háborít fel!

Jósok közt a látó

És a kedvencem a műsorban, mikor felhívják a Magyar Jósok Egyesületének elnökét. Ő például elmondja, azon fáradozik, hogy az ezotéria olyan magaslatra jusson, amit megérdemel. Ha ott lenne, akkor az ezotévés gyökerek már éhen haltak volna, és az utcán mindenki fennhangon megkacagná azt a sok nevetséges baromságot, amivel a mérhetetlen ostoba látók hülyítik azokat, akik még náluk is hülyébbek.

Még olyant is mond az elnök, hogy nekik mennyire rossz, mert a sok sarlatán, aki nem tud semmit, rontja a bizalmat velük kapcsolatba, pedig az ő egyesületüknél senki nem kókler, és nem is vámolják le a szellemileg hátrányos helyzetű kuncsaftot. Megjegyzem, nyilván csak olyan kuncsaft van.

És az is rossz ám neki, hogy mindenki jós már. Elvégez az ember egy egyéves tanfolyamot, és azt hiszi jós, pedig az nem úgy megy, hogy levizsgázik valaki, és máris látó ám. Náluk, az egyesületnél például nincs vizsga, ők anélkül is tudják, hogy mind látók, és amit leírnak, „az mind bejön”. De a legijesztőbb, hogy bedob egy példát, miszerint valakitől egy látó, „aki nem tud semmit” havi 500 ezer forintot kért azért cserébe, hogy ne haljon meg egyik közeli hozzátartozója. Ez a valaki ráadásul az ő egyesületükbe ment panaszkodni, hogy elárverezik a házát, hiszen a rontás miatt neki jelzálogot kellett fölvennie. Gratulálok!

Bejön

Van ám itt egy kulcsszó, miszerint amit ezek művészek mondanak, az „bejön”. Még az egyik ügyvéd is azt mondja, hogy védence szavai bizony igaznak bizonyultak, mire a riporter azért megjegyzi, hogy csak a büntetést nem látták előre. Ez az egyik legszebb riporteri húzás, és az anyag szerkesztői előtt amúgy tiszteletteljes főhajtás, egyrészt mert nem kacagták végig a műsort, másrészt mert tényleg szépen utánajártak.

De vissza arra, hogy „bejön”. Maga a szó is jelzi, hogy ez kábé tippmix. Az is bejöhet, de az meg főleg, hogy emberek megbetegednek és meghalnak. Ez egy ilyen trend elég régóta, ezt megjósolni meglehetősen sima ügy. Arról nem is beszélve, mikor valakinél csakragyulladást és hasonló jellegű elváltozásokat diagnosztizálnak, ugyanis a naiv idióta, aki még a telefont is fölemeli, hogy debilekre hallgasson, az annyira megrémül a csakragyulladástól, hogy már a félelemtől fogja magát rosszul érezni, és gondolom a csakragyulladásnak is hasonló tünetei vannak, mint a hülyeségtől rettegés szindrómának. 

Statisztikailag győztes

A másik előnye az asztro-ezo-látó-mágusoknak a nagy számok törvénye. Ha leülsz végighallgatni egy gyakorló jóst, mondjuk félórában, akkor percenként egy-két állítás fogja elhagyni a száját. Betegség, gyerekszülés, váratlan kiadás vagy bevétel, esetleg évszakot is megnevez. Mindig olyan eseményeket, amik előfordulnak élő emberekkel. Betegségen mindannyian átesünk, akárcsak a hozzátartozóink, akik még ráadásul sokan is vannak, így elég valószínű, hogy valamelyikükre „bejön” a jóslat. Évszakból meg nálunk négy van, tehát a képlet: elég valószínű osztva néggyel, nem olyan nagy kunszt ez. Sőt! Nem is kell néggyel osztani, mert ha a jós azt mondja, hogy télen fog gyermek születni, akkor elég, ha csak hideg van, már bőven elfogadjuk a novembert meg a márciust is, ily módon majdnem az év fele tél. (Tehát 40 állításból elég, ha egy tucat bejön, osztva 4 évszakkal, még akkor is kapunk három pontos jóslatot, de valójában hatot bent fogunk látni, hiszen a november már lehet tél, mert az mégiscsak majdnem.)

Így jönnek be a jóslatok, és azért, mert arra figyelünk, ami bejön, nem pedig arra, ami nem. A nagy számok törvénye miatt van, aki nyer a lottón, de sokkal többen vannak, akik nem nyernek, és mindannyiuk közül Szemlédi András a leghíresebb.

Harmadrészt meg, ha nem jön be, akkor, ahogy az egyesület elnöke mondta, nyilván nem is igazi jósnak a szájából hallgattuk a tutit. Tehát vagy bejön, vagy kókler a jós. Ebből csak az nem jön ki, hogy a jóslás emeletes baromság. Azon csodálozom, vajon miért is érvelnek a jósok mégis ezzel!? 

Szerinted téves jóslat vagy kókler jós?

A végső kérdés az, hogy a nagyszámok törvénye alapján mennyire járok jól, ha boltokba bekopogva lóvét kérek, amiről leveszem a rontást. Mert mint látjuk, ha elég sok helyre kopogok be, találok néhány lebenysérültet, aki megdob a mesémért cserébe némi ékszerrel. 

Hozzád mehetek? Szavazz, aztán írd meg, hol laksz!

A bejegyzés trackback címe:

https://idiet.blog.hu/api/trackback/id/tr531378809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

regisztráltam · http://href.hu/x/cdde 2009.09.13. 20:12:14

ezek mennek a mónikába meg a balázs sóba

changebug (törölt) 2009.09.13. 21:04:01

> az emberek ostoba idióták. Bizony.
igen, sajnos ennyi.
az embereknek nincs egy normális racionális világképük.
és szerintem azért, mert az emberek nem akarnak tudni, gondolkodni, csak hinni, elfogadni azt jól van.
Ha kicsi zöld emberkék grasszálnának az úton, rögvest lenne 3 óra vallási műsor a tv-ben 3 óra a asztro-ezo-látó-mágusoknak és fél hasáb az Élet és Tudományban ahol egy exo/asztro/biológus elmondaná, hogy most mi van. de ez utóbbira nem lenne "igény".

Shitting Bull 2009.09.13. 21:05:11

Kisebb kereskedelmi tévékben szokott menni telefonos rontáslevétel emeltdíjas telefonon... és azokat hagyják, pedig azok sem kisebb csalók. :(

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2009.09.13. 21:08:06

@Shitting Bull: Itt sem a rontáslevétellel volt áma baj, hanem azzal, hogy írtak egy papírt arról, a pénzt elviszik a harmadik keresztúthoz, és vissza is hozzák mínusz a rontás. Aztán semmit nem hoztak vissza, tehát a látók sikkasztottak! :):):

2009.09.13. 21:38:20

Ha ennyi a hülye miért van munkanélküliség? :)

It inkább valami adóhatóság ügy lehet, aztán kitaláltak hozzá valamit sztorit hová tűnt nyom nélkül 8 kiló, közben simán papírozás nélkül kivették a kasszából. Ne legyünk már mi a hülyébbek.

Art Mooney 2009.09.13. 21:49:14

engem jobban felháborít, h a posztoló a bűncselekmény áldozatait teszi felelőssé a bűncselekményért, ezzel a bűnelkövetők pártjára áll.

lesz itt még egy nagy csodálkozás.

Freddy Krueger (törölt) 2009.09.13. 21:55:02

Ennyire hülye hogy lehet valaki, hogy ezt az ökörséget bevegye?
Meg is érdemli az ilyen ha átverik.

Rókakígyó 2009.09.13. 22:03:19

A sokkal nagyobb baj az a világjelenség, h azok, akik tehetik azt magyarázzák be a gyengébb képességűeknek, h az ő nyomoráért nem maga a felelős, hanem valaki más. Lásd pl cigányok, zsidók, nagyhatalmak, Trianon stb stb. Ez sajna ugyanaz a kategória és pont akkora sötétség, mint a babonákban hinni vagy akár Istenben.

Aki erre képes azt nagyon helyesen vágják át, hadd tanuljon egy picit a vulágról.

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2009.09.13. 22:04:31

@baskiria: Nem-nem! LEgalább öt sértett volt, ha jól tudom (vagyis egyszerre öt csongrádi boltosnak volt szüksége hirtelen adócsalásra), és ők mind kaptak papírt. Meg az elkövetők sem lebbeztek feljebb. És úgy vélem a boltosok a bevétel után adóznak, a lóvét meg a bevételből adták, tehát azzal necces adót elkerülni. Inkább csak simán hülyék.
@Art Mooney:
Nem álloka bűnelkövetők pártjára, valahol meg is jegyzem, hogy ők is hülyék, és vidám éhhalált kívánok nekik a szakmájukban való praktizálás mellé. Azt viszont látni kell, hogyha csak mérsékelten racionális valaki, akkor ez nem történik meg vele. Vagyis szerintem az áldozatok attól még idióták, mert áldozatok. Sajnálom is őket, de úgy vélem egy részük még ebből sem tanul, maximum azt nézi meg, hogy bejegyzett-e a jós, akihez ezek után fordul. Pedig az ugyanúgy kókler, maximum kevésbé látványosan vámol.

És milyen csodálkozás lesz? Rámszabadítasz valami ősi voodooátkot? :)

Art Mooney 2009.09.13. 22:11:10

@Bbundi:

"Vagyis szerintem az áldozatok attól még idióták, mert áldozatok."

ezzel ebben a formában egyet is értek, csak tudod ha a posztodban bekezdéseken keresztül szapulod az áldozatokat, akkor emellett egy félmondat aránytalan, és azt jelenti, hogy alapvetően a bűncselekmény áldozatait teszed felelőssé a bűncselekményért, nem törődve a bűnelkövetők csalárd szándékával. ez morálisan elfogadhatatlan.

megjegyzem, logikailag se stimmel az álláspont: a bcs _kezdete_ az elkövetők csalárd szándékánál keresendő.

a csodálkozás pedig akkor lesz, ha a zembereknek elegük lesz az ilyen relativizáló, bűnpártoló megnyilvánulásokból.

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2009.09.13. 22:22:43

@Art Mooney: Ez nem bűnpártolás!!! De azért együtt se kelljen már éreznem azokkal, akik erre odaadják a pénzüket, na.

Art Mooney 2009.09.13. 22:49:05

@Bbundi:

1. az áldozatok felelősségének ilyen mértékű kidomborítása felér a bűnpártolással.

2. rossz irányba ültél fel a lóra: nem azért kell együttérezni az áldozatokkal, mert hülyék voltak, hanem azért, mert gonosz emberek visszaéltek a naivitásukkal.

3. szerinted amúgy a cukros bácsi is oké? végülis a kisgyerekeknek mind megmondják, h ne álljon szóba idegennel, és gyorsan is futhatna, ha bajba kerül. ha ezután egy pederaszta megerőszakol egy kisgyereket, akkor hasábokon keresztül oldtanád a gyereket, h miért volt ekkora hülye (egy félmondattal elintézve, h gyereket erőszakolni ejnyebejnye)?

changebug (törölt) 2009.09.13. 23:21:37

@Art Mooney: neked is van ám logikád.
Ha nem 'A' akkor 'B' :)
Az áldozatok hülyék - nem kell velük együtt érezni - egyébként victimológiai esetek.
A bűnösök hülyék - nem kell velük együtt érezni - le kell őket ültetni.
Kívülről kell nézni a dolgokat - együttérzés nélkül.
Az ember egyik hülyével sem tud mit kezdeni, csak néz ki a fejéből, hogy 2009-ben Mo.-on középkori állapotok uralkodnak.

Art Mooney 2009.09.13. 23:43:08

@changebug: "A bűnösök hülyék" - ??? egyáltalán nem hülyék, gonoszok, naiv emberek hiszékenységét használják ki, bűncselekményt elkövetve.

indapass90210 2009.09.13. 23:57:19

@Art Mooney: Látszik, hogy téged is elvarázsoltak rendesen. Itt felnőtt, elvileg magukról gondoskodni képes embereket vertek át. Ráadásul úgy, hogy nem extra kamatot ígértek a pénzre, hanem természetfelettit hatást. Aki ekkora hüje, az megérdemli a sorsát.

indapass90210 2009.09.14. 00:03:54

@Art Mooney: Erős a gyanú, hogy a bűnösök is azok, mert valahogy ezoteriával foglalkozók között én normálisat még nem nagyon láttam. Illetve van egykét agytröszt, aki az egészet szervezi. Biznisz ez is, mint a hiedelmekkel kapcsolatos dolgok általában.

Hefe 2009.09.14. 00:13:50

Letezik olyan jos, aki tenyleg ert a joslashoz. Igaz, nagyon ritkan lehet ilyet talalni.
Aki hirdeti magat, vagy rontaslevetellel szedit, oda nem szabad menni, mert csak a penzedet veszi le.

indapass90210 2009.09.14. 00:17:09

@Hefe: Mondjuk azért nektek, akik ismeritek, hogy ki tud jósolni és ki kókler, azért nagy felelősségetek lenne abban, hogy ezt az infót megosszátok. Mondjuk elmehetnél a Maunika sóba, így a megfelelő helyen elmondhatnád, hogy mi a szitu. Ezzel pont el lehetne érni a célközönséget is!

gitáros 2009.09.14. 01:01:21

@Art Mooney:
A "jós" nem csaló. Vagy ha igen, akkor bármelyik pap is az, nem? Mi a különbség?

gitáros 2009.09.14. 01:03:16

@gitáros:
Ja, és bizony, hogy az áldozatok a "felelősök". Aki ilyeneket képes komolyan venni, az megérdemli...

Picitures doktor 2009.09.14. 06:02:17

Melyikőtökről köll levenni a rontást????épp ráérek :-)))))

Cselo 2009.09.14. 06:07:35

Na adnék én neki olyan rontást, hogy az nyolc napon túl gyógyulna!

Cselo 2009.09.14. 06:08:28

@gitáros: a különbség az, hogy te nagyon buta vagy!

Picitures doktor 2009.09.14. 06:12:34

Eljárás a következő:
1.párnacihából jól megtömni a buxát.
2.Zárt borítékba tenni a bankkártyát,mellé a pin-kódot,nehogy illetéktelen hozzájusson.
3.Betenni a 14-es keresztútnál levő odvas nyárfa likába a cuccost,a bagolyfészek alá.
(Baglyokat nem zaklatni túlságosan,mert jönnek az állatvédők.)
Oszt kész.Rontás levéve,INGYEN.!!!!!!!!

Szürkemedve · http://www.medveutja.hu 2009.09.14. 07:23:10

Ti komolyan azt hiszitek, hogy az ész, az okosság a kulcsa az esetnek?

Tévedtek, nagyot. A legtöbb ember tisztában van vele, hogy amit csinál az baromság. Érzi, ott belül. Csak van egy hang benne, ami sokkal hangosabb és erősebben ordibál: az elkeseredés.

Az emberek komoly százaléka elkeseredett, tehetetlennek érzi magát. Egy ember lehetőségei (úgy gondolják legtöbben) végesek. Mivel a lehetőségeik végesek, ezért félnek, hogy bármi rossz megtörténhet velük bármikor. És ezt az érzést táplálja a média, a híradók, amik kiemelik a szörnyű eseményeket. (persze az emberek még jobban félnének, ha mindig tudnák, hogy pl. előző nap hány gyilkosság történt az országban. Ahhoz már túl sok, hogy lehozzák mindet a híradóban).

Az emberek tehát félnek, s nincs kiben reménykedjenek. A politika korrupt, a rendőrség szintén. Keresik hát a transzcendens segítséget.

Ki a vallást, ki a materializmus hamis bizonyosság-érzetét, ki a rontáslevételt.

Az ilyen csalókat meg kell büntetni. Az ezotv-t be kell tiltani a fenébe. Csalássorozatok, nyilván.

De adni kell helyettük valamit az embereknek. Tudatosságot. Önbizalmat. Gerincet.

Csak ez nem megy egyik napról a másikra. És természetesen vezetőink is ugyanolyan emberek, mint mi - ők is félnek belül. "Ma lehet, hogy lebukok".

A tudatosságot, az életed irányításának kezedbe vételét kell terjeszteni. Akkor nem lesz szükség Gusztávóra, meg Frabatóra, meg Lüi Pádréra.

Áldás
Szürkemedve
sámán, lélekgyógyász, tanító
www.szurkemedve.hu

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2009.09.14. 07:58:30

@Art Mooney: Szerintem ez az eset nem egyenlő a gyereket megrontó bácsival. Az egy életet tesz tönkre, ez meg pénzt és ékszert visz el maximum. Másodszor a gyerekeket könnyű átverni, mert még gyerkek. Viszont a gyerek az nem hülye, csak@Hefe: kicsi, tudod? Ezek itt hülyék. Olyan, mintha kittenéd a széfed az utcára, ráfesténéd a nyitó számkombót, vagy nyitvahagynád, és reménykednél az emberek jóindulatába. Kiderülne, hogy nincs nekik.

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2009.09.14. 08:00:16

@Hefe: Valamiért az előbbibe került a linked, bocsi. Voszont akkor itt kijelentém: nem létezik jós! Olyan létezik, hogy bvalaki logikus úton megfigyeli a másikat, erre-arra rájön, és akár jó tanácsot is adhat, de ő sem lát a jövőbe.

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2009.09.14. 08:05:46

@gitáros: Alapvetőn nem vagyok jó véleménnyel a papi hivatásról sem. Ő is kér pénzt utolsó kenetért, meg temetési beszédért, ami persze megkönnyítheti a haldokló utolsó óráit, de csak a hiszékeny haldoklóét. Végülis el tudom képzelni, hogy milyen könnyebség volt odaadni a pénzt rontáslevételre, hiszen érezhették, hogy rontásfree üzemben van megkönnyebbülés.
Bár a papok talán nem űznek sportot abból, hogy misztikus hülyeségeket mondjanak (azon kívül, ami munkaköri), és nem is vámolnak. Ő eleve kapnak adót, és csak néhány megörökölt ingatlanról beszélhetünk egyházmegyénként. :)

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2009.09.14. 08:19:45

@Szürkemedve: Hát te? Jöttél ide is sámánkodni? Az jó. Gondolom akkor tudod, amit te is mondasz, vagyis tisztában vagy vele, hogy hülyeséget csinálsz, csak annyira erős az a belső hang!
Egyébként meg a modern materializmus nem ad bizonyosságot, ti próbáltok pénzért kamubizonyosságot árulni, és könnyű dolgotok van, mert jut mellé bónusz remény is. Megkövezve a tudományt és a racionalitást megélhetést találsz, közben szerinted betiltandó az ezotévé, hahaha, viszik a kuncsaftjaidat?

Az én világomba az ezotévé magától megszűnne, mert senki nem hine a gyökérségeikbe, és belső fenshuitérép megrajzolása helyett, te is elkezdenél töprengeni mondjuk a MAxwell-egyenleteken, vagy kevesebb hülyeséget olvasnál, és nekifutnál egy Ottlik-regénynek. Akár. VAgy egy szimpla sétának is több haszna, mint az amulettek simogatásának.

Picitures doktor 2009.09.14. 08:50:00

@Bbundi: Ez is szolgáltatás.A haldokló már nem sokban hihet,mint abban,hogy "megtisztul".Nem itélhető el egyházmegyénként az egy-egy örökség ingatlan sem,mert ha valaki egyedül él,senkije nincs,a külvilágból sokszor csak a pap az,akire számíthat,és akit ismer.

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2009.09.14. 09:10:24

@Picitures: Valóban szogáltatás. Akár az ezotévé. Olyan terméket árul, ami nincs, csak jár hozzá remény és megnyugvás. Persze közben rontáslevételnek és bűnbocsánatnak nevezik.
Belénk ültetik a nagy kozmikus féllmet, majd kegyesen, pénzért megszabadítanak tőle. Kinek lenne ezzel baja?

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.09.14. 09:12:43

Mindig meglepődök; az emberi hülyeségnek tényleg nincsen határa. Emberek, akik arra képesek, hogy elvezessenek egy boltot (ezzel már az átlag értelmi színvonalat jóval meghaladják) bedőlnek ilyen meséknek? Szerettem volna hinni, hogy ez egy múlt századi (évezredi) dolog. Úgy tűnik tévedtem.
A jósokat viszont nem tartom ostobának, inkább kimondottan ravaszak, és aljasak, hiszen elég jó mesét kell kitalálniuk, és hitelesen előadniuk, hogy az áldozatok bedőljenek. Ezért nemes egyszerűséggel csak beb@sznám őket a börtönbe egy pár évre, hadd gondolkodjanak egy kicsit.
Egyébként a cikk stílusa ötös, gratula érte, pár helyen jókat nevettem:)

kvadrillio 2009.09.14. 09:17:42

Na most őszintén, ki az aki nem tudja levenni a rontást bárkiről ? Én például, ha szépen kérnek bárkiről leveszem a rontást 10 ezerért, még behunyt szemmel is, mint a Gyurcsók. :)
Ha nem kérnek, akkor csak maradjon romlottan az illető ! Megérdemli ! :D

tímea 2009.09.14. 10:01:56

Az van, hogy vannak emberek, akik nem annyira magabiztosak, így akár egy megmagyarázhatatlannak hitt erőben is bízni tudnak. Aki nem hisz valami földöntúliban, az magában hisz. -> EGO, de ezt neked nem kell különösebben magyarázni. :-) Esetleg, ha folytatni kívánod a "rontás-posztot", akkor vizsgáld meg az IQ és a "rontásban való hit" összefüggését. Így látatlanba merem mondani, hogy igenis van közte kapcsolat, tehát az alacsony IQ-val rendelkezők közül lényegesen többen fognak hinni a jóslat erejében. (ebben az összefüggésben az egoisták is magasabb intelligencia hányadossal rendelkeznek:-)halkan megjegyzem...

indapass90210 2009.09.14. 10:11:25

@tímea: Richard Dawkins (richarddawkins.net) is (meg gondolom még sokan mások is) leírta, hogy már az iskolai végzettség valamint az átlag vallásosság között is van kapcsolat, minél magasabb végzettségű valaki, annál kevésbé valószínű, hogy beveszi az ezoterikus maszlagot.

Picitures doktor 2009.09.14. 10:51:47

@tímea: Számoljunk tehát....Amennyiben magasabb az IQ-ja valakinek,mint a falu bohócának a lábmérete,akkor már nem dől be gyurcsóknak??Komolyan nem hiszem el,hogy van olyan barom,aki ott ül a tv előtt ,és várja,hogy valamely ezoterikus körülrajzolja az auráját.

standup 2009.09.14. 12:16:53

Mondok jobbat, nőgyógyásznál (újonnan beszerzett doki) általános kivizsgálás, szokásos rutinvizsgálat.
Majd felállt az asszisztens - egy személyben a felesége - és egyik kezében egy dróttal, másikkat "az aurámat végigtapizva" tíz földsugárzást lemért rajtam. Közben átszellemült arccal mondogatta az aktuális dolog nevét (mert az agya programozza a drótot...).
Tíz percig pantomimezett előttem.
Kövezzetek meg, de utána másik orvossal is megnézettem a laboreredményeket, hátha valami sámán olvasta rá a papírra...
Ja, és többet nem megyek hozzá...

standup 2009.09.14. 12:20:22

@standup: Bocsánat, hogy teljes legyen a kép, panasz nélkül mentem, csak egy biztonsági teljes kivizsgálást kértem.
Erre volt a hölgy ötlete, hogy leméri a sugárzásokat,"mert az megbetegítheti a belső szerveket".
Én hülye meg olyat vártam,hogy vérkép, ultrahang, kitapintás, vagy bármilyen nyugati orvoslásra jellemző dolog. Ehelyett fizettem nem kevés pénzt egy amatőr pantomimesnek...Legalább egy üvegfalra tapadást bemutathatott volna :(

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2009.09.15. 12:23:11

@tímea: Tetszetős számomra az EGOra vonatkozó megjegyzés. :)
@standup:
Ez szép. De nézd a jó oldalát: legalább nem kell félni mindenféle műhibától, vagy félrediagnosztizált földsugárzástól.

Szürkemedve · http://www.medveutja.hu 2009.09.15. 17:14:25

Bbundi:
Attól, hogy sámán vagyok lehetek normális, még ha nem is így gondolod.

Nem ebből élek.

Nagyon ritkán kérek el pénzt, hisz nem ebből élek. Nem is akarok.

Nem árulok bizonyosságot, csak önismeretet. Ha megnézted volna a honlapomat, tudnád.

A sámánmódszerek működését kutatják pszichológusok is. Ismerek olyan pszichológus professzort, aki tapasztalta a működését és azon van, hogy tudományosan alátámassza a működését. Sikereket ér el.

Olyasmit fikázol, amit nem ismersz.

A bölcs előbb tájékozódik és utána beszél. Pláne csak utána ír.

Áldás
Szürkemedve
www.szurkemedve.hu

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2009.09.15. 20:54:35

@Szürkemedve: PErsze, hogy lehetsz normális, mégha én nem is így gondolom. A nagy kérdés, hogy elválasztható-e az ember a cselekedeteitől. Téged még konkréten nem idiótáztalak le, kivéve az előbb, viszont a sámánkodást, ami kábé annyit tesz, hogy a madarak nyelvén mantrázunk a patakoknak vízért, majd megkösszönjük a földnek, hogy adott vizet, azt tudnám cifra jelzővel illetni. Meg a jövőbe révedést, olyat is műveltek, ugye? Vagyis hülye vagy e, ha hülyeséget csinálsz? Szerintem inkább arról van szó, hogy tévedsz, és értelmetlent cselekszel a szabadidődben. Értelmes emberek is tévedhetenk. Persze ne bízd el magad!

UFF!
Diétás FehérGörény

Szürkemedve · http://www.medveutja.hu 2009.09.16. 07:07:03

Nem jóslok, ha erre gondolsz.

Hagyjuk. Van jobb dolgom is, mint veled szópárbajozni.

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2009.09.16. 08:09:21

@Szürkemedve:
Jaj, hát persze, hogy nem jósolsz, csak látod, bocsánat, érzed a jövőt: "Láttam, éreztem magam előtt a nemzet jelenét, majd elindult az idővonal előre és láttam, éreztem a jövőt."
www.medveutja.hu/szurkemedve-blogja/aug-20-an-este

Azt is érezhetted volna előre, hogy tájékozódás után írok, hamár megemlítetted, hogy tudatlanul fikázok. Gyanús, hogy nem érzel meg mindent előre.

Art Mooney 2009.09.20. 22:12:07

@Dövan: látod, te sokkal rövidebben össze tudod foglalni, h mi az az álláspont, amit nem tartok elfogadhatónak :)

amit nem értesz: nem a lehülyézéssel van bajom (mert tényleg hülyék), hanem azzal, h az értékelésben NEM lehet ez a hangsúlyos elem. a naiv emberek BŰNCSELEKMÉNY áldozatai lettek. akár naivak, akár hülyék, ITT a bűncselekmény az első sorban elítélendő, másodsorban jelölhető meg h hülyék az áldozatok. és h miért? mert ha nem így teszel, azzal FELMENTED a bűnelkövetőket. ez erkölcsileg elfogadhatatlan.

még egyszer: semmi bajom, ha azt mondod, h hülyék az áldozatok, DE legyen mellette az h itt az igazán fontos az h bcs-ről beszélünk, a bcs elkövetőit pedig nem menti fel h az áldozatuk lúzer.

Art Mooney 2009.09.20. 22:13:18

@Dövan: meggyőződésem, h az elkövetőket kizárólag az anyagi haszonszerzés motiválta; bárhogy is, indifferens h ők mennyire hülyék.

Art Mooney 2009.09.20. 22:16:43

@gitáros: ??

én nem mondtam, h a jós csaló, összekeversz valakivel.

a pap meg a jós meg 2 teljesen különböző eset. ha látni akarod a különbséget, gondolj a papra úgy, mint h ő a középkor válasza a köznép kordában tartásának és pszichológiai egyensúlyának karbantartásának problémájára. (hm, sorry a körmondatért, de fáradt vagyok.)

Art Mooney 2009.09.20. 22:17:43

@gitáros: nem, a hülyék nem érdemlik meg, h bcs áldozatai legyenek. a bűnelkövetőt akkor is üldözni és büntetni kell, a mosdatásuk pedig erkölcsileg vállalhatatlan.

Art Mooney 2009.09.20. 22:23:27

@Bbundi:

1. akinek az összes megspórolt pénzét tüntetik el, és megszégyenítik a környezete előtt, annak nem teszik tönkre az életét??

2. "Másodszor a gyerekeket könnyű átverni, mert még gyerkek." - aki pedig az okkult fasságokban hisz, azt meg azért könnyű átverni. aki pedig fél a haláltól, azt azért könnyű átverni. aki pedig szereti a könnyű haszont, azt azért könnyű átverni. vegyük észre, h az átverések az illető gyenge pontjára irányulnak, így ebben NINCS különbség: ugyanúgy nem elbagatellizálható eset egy kisgyerek átverése, mint egy okkult hüjje vagy egy kapzsi befektető átverése.

3. "Olyan, mintha kittenéd a széfed az utcára, ráfesténéd a nyitó számkombót, vagy nyitvahagynád, és reménykednél az emberek jóindulatába." - nem, nem ilyen, mert ezek az emberek nem tették ki az ablakba a javaikat. volt egy gyenge pontjuk, amiket a bűnözők kipuhatoltak és gátlástalanul kihasználtak.

Art Mooney 2009.09.20. 22:25:40

@Dövan: jó nagy fasságot írtál, tudod-e? az összefüggés nem jelenti azt, h saját ízlésed szerint értelmezheted.
süti beállítások módosítása