“today we withhold porn, tomorrow it's clean bandages.”

Diétás énblog - Idiet

Jézuska és a halmazelmélet

2009. december 26. - Bbundi

Mára túl vagyunk a Jézuska felköszöntésén. Lassan emésztésünk is felveszi az ünnepi ritmust, és kiismerjük a Jézuskától kapott temérdek földi gyönyört. Jövőre már megint jobb lesz, hiszen a frissen birtokba vett javak könnyebbé, szórakoztatóbbá teszik a hétköznapjainkat.

A Jézuska szempontjából pedig ez egy olyan születésnap, ahol az ünnepelt hoz ajándékot, ezért érzéketlenség lenne nem gondolni arra, hogy kicsit azért szívás lehet megbecsült mitikus figurának lenni. De azért az isten éltesse! Sokáig.

Karácsonyi elmetorna

És erről jut eszembe! Mármint arról, hogy szívás lehet megbecsült mitikus figurának lenni. Volna itt egy hangyányi probléma. Ugye a szüzsé szerint megszületett a kis Jézus, amit népileg azzal egészítünk ki, hogy visz mindenhová ajándékot, karácsonyfát, így biztosítandó az ünneplés méltó kereteit. Mármost a Jézuska a következő isteni sugallatnak engedelmeskedve ajándékozza meg a lakosságot. Csak oda visz fát, ahol saját erőből nem tellett rá. Vagyis, ha a fa alá beparkolt a benzines terepjáró, akkor oda már nem kell több, ellenben ahol nem volt fa sem, oda legalább teremt egy szép díszeset.

Ám hazaérve hirtelen kikristályosodó dilemmával kerül szembe a Jézuska. Ugyanis feltűnik neki, hogy a királyok hoztak mirhát meg egyebet, de sehol egy karácsonyfa. Látja, hogy még nem teljesítette feladatát, hiszen nekik nem tellett rá, így gyorsan oda kéne egyet teremteni az isteni sugallat szerint. De mielőtt hozzálátna, egyszer csak az is eszébe jut, hogy ha ő növeszt a jászol mellé egy szép fát, akkor olyan valakit fog megajándékozni, aki tud saját erejéből fát állítani.

Jézus kerek szemmel felnéz az atyára (magára), és kérdően széttárja karjait: „miféle sugallat az ilyen?
 

A bejegyzés trackback címe:

https://idiet.blog.hu/api/trackback/id/tr271623552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

http://www.hiszed-e.eoldal.hu/ 2009.12.27. 22:36:23

Kedves!
Aza jézuska,akit karácsonykor ünnepelsz lehet,hogy fát visz, nem tudom. Akit én ünnepelek az önmagát vitte oda érted és értem a keresztre a mi bűneinkért.Ő a legkevésbé sem örül annak, hogy mi a bűneink megtartása mellett az Ő nevében "ünnepelünk."A testet öltött Isten nemtart igényt a mi ünnepeinkre,hiszen minden az övé. de azt szeretné,hogy megértsük Ő az egyszülött Fiát azért adta, hogy nekünk örök életet adjon általa.

manon 2009.12.29. 13:36:14

A katolikus vallás szerint Isten megnyilvánulatlan, tehát nem látható. Eredeti megítélések szerint benne van mindenben és mindenkiben.
Isten egyszülött fia azért jött a világra, hogy rendet tegyen, de nem teljesen sikerült neki, hiszen egy emberöltőnyi idő nagyon kevés a teljes lét átláthatóságához, az emberek meggyőzéséhez, az emberi tulajdonságok megváltoztatásához. Még ez a gyönyörű bibliai történet is rosszul végződik, hiszen Jézust keresztre feszítik! Ezek tények! A szeretet egy hatalmas erő, amit Jézus is sugárzott, így próbálta az embereket a jóra tanítani, akik sem akkor, sem ma nem érettek arra, hogy a dicső tanokat teljes mértékben magukba fogadják. Helytelen a következtetés, mely szerint Jézus születését az ajándékokkal hozzák kapcsolatba, de a félrehallás érthető is egyben, hiszen az ember gyorsan kialakította a maga anyagi világát,az "érdek" szó vette át a vezetést, ezért pusztán érzésekben már képtelen gondolkodni!
Az ajándék fogalma a három király nevéhez kapcsolódik, hiszen mirhát, tömjént vittek Jézus születésének örömére az istállóba. Adni akartak valamit, hogy szeretetüket, tiszteletüket így is kifejezhessék. Csakhogy a szeretet nem képes anyaggá válni, mert természeténél fogva hatalmas erőt képvisel, a JÓ erejét, a mindent átható, mindent átölelő energiát. Nekünk, embereknek mindent meg kell ünnepelni! Ünnepeltük régen pl. a munkát! Egy napig!, és a többi napon dolgoztunk., és a szeretettel mi a helyzet? Ünnepeljük a karácsonyt, és az év többi napján netán gyűlölködünk? Irigykedünk? Nem vagyunk tekintettel másokra? Csak december 24-én várjuk meg az idős embert, hogy felszállhasson a buszra? Csak december 24-én szeretünk?! Mintha kötelező lenne azon az egy napon! és mi van a többivel? Maradunk az ajándékoknál, és várjuk a következő karácsonyt.

http://www.hiszed-e.eoldal.hu/ 2009.12.29. 18:59:26

@manon:
"A ki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet. "

Az ember Isten nélkül csak önmagát szereti.Az önön szükségletei, vágyai hajtják. Félti ugyan családját, de nem menne értük tűzbe,ha igen legfeljebb azért, hogy ne keljen a veszteség fájdalmát, szenvedését megélnie.Megkeményített szívében nincs más csak üzlet. Azért tűr el dolgokat, mert magát kíméli általa,de keresi a kimenekedés útját.Sokszor még úgy is, hogy azokat hagyja cserben, akik szeretik öt. Tisztázni csak a maga érdekében hajlandó dolgokat, amikor róla van szó bezárja a fülét és elzárja a beszélgetés fonalát.Nem látja, milyen csapdában van. A Sátán láthatatlan kötelei veszik körbe. Elhiteti vele, hogy szabad, de közben mind szorosabbra és szorosabbra fűzi a gyilkos szálakat. a nagy hitető még azt is elhiteti, hogy neki van igaza, hogy önmaga helyett másokat tegyen felelőssé.Amikor meglátja mennyire kifosztott, akkor is azt hiszi, hogy mások rabolták meg őt és mások hagyták el, nem látja a saját felelőségét, pedig közben minden szétzúz maga körül, mint egy engedelmes rabszolga.

Azt mondja az Úr Jézus:

"Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.
45. Mivelhogy pedig én igazságot szólok, nem hisztek nékem. "Ján.8.44.45

Ne tévedj el e világ fejedelme csapdájában vagy, ha minden romokban van körülötted és nem látod a magad bűneit,a bűn csapdájában vagy! Mert azt mondja az Ú, hogy gyümölcseiről ismerni meg kik az Úr gyermekei és kik azok akik e világ fejedelmének gyermekei.A világ fiai a test cselekedeteinek engednek. Isten gyermekei a Lélek cselekedeteit követik.

"A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás.
20. Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, viszszavonások, pártütések,
21. Irígységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, a miképen már ezelőtt is mondottam, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.
22. De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. "Gal.5.19-22.

" De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. "Gal.5.22.

Ha csapdában vagy és már nem bírod tovább, hogy a szíved kő és azt hiszed senki nem szeret és Te sem tudsz szeretni, és az Úr szántja a Te szíved a nyomorúságok által. Tudd, hogy van szabadulás!Isten szeret!

"Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól. "I.Ján.1.9.
süti beállítások módosítása