“today we withhold porn, tomorrow it's clean bandages.”

Diétás énblog - Idiet

Hiszek a...

2009. március 17. - Bbundi

Jártam középiskolába. Nagyszerű volt, tényleg. Máig nem bírtam feldolgozni, hogy leérettségiztem, de ezzel biztosan így vannak a többiek is, mert egymás hiánya életre hívott egy levelezőlistát, amin tudunk kapcsolattartani. Aztán úgy négy hónapja bedöglött, és el is szakadtunk egymástól. Mostanáig. Mert az osztály nagy közös levelezőcíme újraéledt (hurrá), és ez nagyszerű alkalom arra, hogy gyorsan leírjuk szépen, egyenként, kivel mi is történt.

Volt egy osztálytársam, Pici. Őt annyira megviselte ez az egész érettségi-dolog, hogy mára angyalokkal is szokott beszélgetni közvetítők segítségével, meg hisz a majákban vagy aztékokban és az asztrológiában. Meg még egy csomó nagyszerű „szakemberben” és tézisben.

Mindegy is. A lényeg, hogy Pici írt egy levelet az újjáéledt listára, melyben ecseteli, hogy s mint van ő manapság. Sokat megtudhatunk a levélből, pl, hogy az alany meg az állítmány nincsenek is jóban egymással (értsd: összeegyeztethetetlenek). De ez egy nagyszerű írásmű, ezért változatlanul közlöm. Éppen csak a személyes információkat törlöm.

A levelét nem hagyhattam szó nélkül, válaszoltam. Azt is közlöm, csak abba már egy kicsit belejavítottam (helyesírás, szórend). Ezzel is erősödik a kontraszt, de nem ez a lényeg. A lényeg… Úgyis látni fogjátok.

Élvezzétek!

Pici levele

Szeretttel Üdvözlök Minden Osztálytársat. Mivel én az előző listán nem voltam érdekelt (saját döntésből) így ez volna a premier nálam. A helyzet változatlan , még mindíg jókedvű optimista és viccelődős vagyok , a nagyobb volumenű események az életemben pusztán az egyéni fejlődésem és szerepem a világban témakör köré épül. Sokat gondolkozom azon , hogy mi végre lettem idepottyantva milyen lehetőségeim vannak, azokkal  hogyan tudok élni és szigorúan élni , visszaélés mentesen. Jelentem még mindíg nem iszom meg az elém tett alkoholt, még mindíg nem szívtam el az első füves cigarettámat és az egyéjszakás kalandok is elkerülnek. Hiszek egyre jobban a Teremtőben és saját magam példáján kívánom a szerintem helyes utat követni. Próbálok figyelni arra , hogy mások mit mondanak és kérnek tőlem ahelyett , hogy azt mondanám el én mit akarok rajtuk keresztülhúzni. Igazából fogalmam sincs az osztály többsége s a volt osztályfőnököm mit tudott leszűrni belőlem , mi maradt meg abból ami voltam/vagyok . És épp ahogy írom eme sorokat gondolkodom el vajon az 1-30-ad rész amit én tettem hozzá vagy vettem ki a közösségből mit jelentett a többi tagnak. Jó és Értékes döntés volt a szüleimtől , hogy a ------ iskolába vittek mert a szabadelvűség Vízőntő lévén lételemem. Azt is gondolom , hogy ---(RS)---- által képviselt eszmék még  akkoriban kevesebb teret kaptak. Persze nehéz egy új rendszert átitatni , megízlelni és megvalósítani amikor a közeg kevésbé elfogadó és befogadó ezt elismerem. Talán változást majd az hozhat amikor az első olyan generáció kezdi bontogatni a szárnyait az iskolákon belül akik már maguk is ezt a képzést kapták. Hajrá nekik is és Köszönet a mostaniaknak az álhatatos munkájukért. Szeretnék a világban olyan dolgokat létrehozni a filmezéssel avagy egyébbel majd elválik  ami tágítja az emberek képét vagy értelmez visszahoz olyan szokásokat amelyeknek a jelentőségét már elfelejtettük, ilyen a Hold a Nap a többi bolygó kapcsolata a mindennapokkal, miért karakánnabbak az Arab világ szereplői erős szögletes formáikkal, vagy miért tűnhetnek lágyabbnak az Ázsiai emberek a sok kerek szimbólum között. Melyik vallás szerintem miért korlátozó vagy , hogy  mikor kezdi el a többség felfedezni a saját felelős döntés fontosságát. Szóval sodródó és gyorsuló világunkban próbálok megállni körbenézni és egy picit gyönyörködni a színkavalkádon ami körbevesz. Kívánom mindenkinek , hogy a maradék 100-120 éve maradéktalanul valósítsa meg azt amelyet legbelül képzel és vágyik.... Sok Puszi a Lányoknak és Üdvözlet kézfogás  a Pasiknak

 

Az én válaszlevelem

Welcome Pici! Ez lenyűgözően őszinte volt, baszod!  Tökre megkívántam, mondhatni: megihletett.


Én is optimista vagyok, de inkább önző módon. Remélem, hogy lesznek még nyomorult emberek a világon időskoromra, akik szenvedése lehetővé teszi a jólétemet, meg azt is szeretném, hogy ne haljanak ki a kisállatok se, mert akkor nem lehet majd a kipróbálatlan kozmetikumokat és gyógyszereket kikísérletezni azelőtt, hogy nyomorult embereken is tesztelnék.


Én még mindig iszom alkoholt, néha csendes magamban is, és megvettem életem második doboz antidepresszensát a fejlődés nevében. Szerintem egyébként ez azért kell, mert engem is elkerülnek az egy éjszakás kalandok.


Továbbra is hiszek az őszinteség erejében. Persze az őszinteségnek nincs akkora ereje, mint annak, ami az őszinteséget kordában tartja, de azért hiszek benne. Mert amit gondolunk, az nem egyeztethető össze az emberi boldogulással, és ezért inkább vigyázunk a szánkra, nehogy másokat megbántsunk, mert akkor mások is megbántanak, és az rossz. A rosszat pedig igyekszünk elkerülni, és ennek legkézenfekvőbb módja, hogy dicséretet adunk másoknak, mert akkor azt is kapunk cserébe. Verbális simogatás a verbális pofonok helyett. Tökre kényelmes és megnyugtató, főleg, hogy a mélyben valahol azért ott bujkál az őszinteség.


Továbbá hiszek az atomenergiában, mert az megjelent vala Csernobil után, és adott sugárfertőzést sok embernek.


Hiszek az egyházak erejében, főleg azokéban, amelyek megcsonkítják saját hívüket, mert az helyes. Elég meggyőző hagyomány a megkövezés is, mert majdnem olyan ijesztő, mint a kozmikus büntetés, aminek nyilván ki lesz téve a megkövezett halála után. És biztosan volt értelme a feláldozott szüzeknek, meg az elégetett boszorkányoknak is.


A Jézuska pedig direkt tapintható ünnepek táján, máskülönben mit keresnének az emberek a boltokban. Nyilvánvaló: három királyokként hordják el a mirhát, tömjént meg az egyebeket.


Próbálok arra figyelni, hogy mások mikor hazudnak nekem, de néha még így is túlteng a bizalom, engem meg sikerül a pokolba manipulálni egy-két jó húzással. Ezt kompenzálandó én is összevissza hazudozok, hogy másokat széjjel tudjak manipulálni, továbbá évek óta nem jött ki a számból egy egyenes kérdés sem, mert tudom, hogy a mögékérdezés sokkal hatékonyabb, ha valamit meg akarok tudni.


Szeretném, ha a világon én tudnék a legjobban manipulálni, mert az frankó, és biztos út az érvényesüléshez.


Tanultam valamit ---(S)-----ről, de az eszmék nincsenek rám nagy hatással.


Egyik frissen növesztett képességem a fallikus szimbólumok megfigyelése, ami segít eligazodni a világban azzal, hogy feltárja az alapvető motivációt jelenségek mögött, pl.a dugniakarást, a fajfenntartó komplex elnyűhetetlenségét. Igen, minden arról szól.


És én is szeretném tágítani az emberek képét és értelmét. Biztosan azért, mert oroszlán vagyok.


Pusszantás!

A bejegyzés trackback címe:

https://idiet.blog.hu/api/trackback/id/tr111006807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

musi 2009.03.26. 02:18:38

tetszik, tetszik a blog, ide még vissza fogok nézni :)

bldo 2009.03.30. 15:12:57

Nincs olyan, hogy sugárfertőzés! Sugárszennyezés van. Aki nem tud arabusul, ne beszéljen...

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2009.03.30. 17:17:07

@blackdogone: Biztos megtaláltad a magyar radioaktív linvisztikai osztályának megmondó bölcsészeit itt:www.rhk.hu/ismeret/sugved/sugv4.htm

Azért én is utánanéztem. Megtaláltam a magyar helyesírási szótárban, meg van ilyen angolul: radioactive contamination.

razu 2009.04.26. 12:50:46

:D ez kurvajó! csak nehéz elhinni hogy az első bájos levelet valaki komolyan gondolta...
süti beállítások módosítása