“today we withhold porn, tomorrow it's clean bandages.”

Diétás énblog - Idiet

Ron seprűje

2009. augusztus 11. - Bbundi

Utóvégre az ember is élőlény, és mint ilyennek vérében van a versengés. Mindenben versengünk. Igyekszünk nagyobbat mondani, több pénzt keresni, több búzát aratni, több nőt meg… szerezni.

Aki valamiben elég jó, az párválasztásnál előnyhöz jut. Több és jobb partnert birtokolhat.

A versengés legnyíltabb pillanatai a sportban lelhetőek fel. Gyorsan kell futni, úszni, gyalogolni, vagy törpejárásban ugrálni, mindegy, ugyanarról szól az egész. Mozgósítja megmaradt ösztöneinket, demonstrálja a lehetséges partnerek felé, hogy meg lehet menekülni az oroszlántól vagy a krokodiltól, hogy senki nem szalad el olyan gyorsan az antilopvelővel, mint én. Ekképpen vívjuk ki az ellenkező nem tetszését.

A sportokról egyenként belátható, mit mozgatnak meg a fantáziában. A gerelyhajító jó katona, a sakkmester biztosan jó hadvezér, az úszónak áramvonalas a ruhája, a sportlövész bármelyik galambot leszedi a puskájával. Bár szoros értelemben ezekre a képességekre már nincs szükség a túléléshez, döglött állatokat már árulnak gyorséttermek és a háborúk sem a legtisztábban pisilő dárda- vagy gerelyhajításain múlnak. Mink mégis kívánjuk a sikeres sportolókat.

Mert minden sport szexuális verseny is egyben, az evolúció egyik utolsó szelekciós motorja.

És utóvégre a varázsló is ember, tehát neki is kell a versengéshez tér és szabályok. Meg is alkotta a kviddicset, a varázslóvilág bajnokok ligáját.

Ebben a játékban nehéz felfedezni azt a motívumot, ami a túlélést szolgálná, vagy evolúciósan látszólagos előnyt biztosítana. A varázslóknak jószerivel nincs természetes ellenségük, ők egymással versengenek.

Aki látta A félvér hercegről szóló részt, annak nem újdonság, hogy Roxfortban tombolnak a hormonok. Mindenki kavar mindenkivel, a filmben az egy percre jutó csókok mennyisége kimagasló. Bájitallal csábítanak, aztán lépcsőn szomorkodnak a növendékek. Ó, a szerelem légköre neki!

No, ebben a környezetben új jelentést nyer a kviddics. A középpontban Ron fog állni mint fogó. Már eleve hatalmas a verseny, hiszen akivel meg kell küzdenie a posztért, az egyúttal igyekszik elcsábítani Hermionét, és ez ottan valahogy össze is függ. A csajok nyilván imádják a sikeres fogókat, vagy ilyesmi.

Ron fallikus szimbóluma

Persze Ron lesz a fogó, de a nagy meccs előtt ideges, úgyhogy Harry ad neki valami szerencseszérumot. Vagyis úgy tesz, mintha adna, valójában placebo volt az üvegben, viszont Ronnak ettől megjön az önbizalma, és olyat alakít a mérkőzésen, hogy öhm.

Önbizalommal teli, emígyen örül sikerének. Ez amolyan fordított gólöröm. Nem a felsőtől szabadul meg Ron, hanem kihangsúlyozza seprűjét, amivel mesterien játszott. Üneppelt sztár lett. És népszerű pasi is.

Minden csaj elpirult a moziban. Láttam. Nem kéne ezt engedni tizennyolc év alatt. 

A témában még: Potter pálcája

Update!!! Ron igaziból örző. Nem fogó, mert az Harry. Bocsánat!

A bejegyzés trackback címe:

https://idiet.blog.hu/api/trackback/id/tr691302064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása