“today we withhold porn, tomorrow it's clean bandages.”

Diétás énblog - Idiet

Post coitus omne animal triste est*

2008. november 15. - Bbundi

Voltam ma iskolába, mert az okosodás fontos, ugye. Ilyen dumcsizós-írogatós órám lett volna az első fél napban, de ott nem láttak szívesen, és elküldtek egy konferenciára, ahol annyi bölcsességet hallottam, hogy nem is tudom, hol kezdjem. Az biztos, sűrűbben kéne ilyen haknikat látogatnom, hiszen a tudósok, nemcsak tudnak, hanem viccesek és hasznosak.
 
Szóval reggel némi szomorkás, ám cseppet sem terhes napkezdés után bebotlottam e kiváló konferenciára, amit nem az előzetesen meghirdetett helyszínen tartottak, így kutakodhattam info után. Ez azt jelenti, hogy éhgyomorra megmásztam oda-vissza tíz emeletet, mire fény derült a rendeltetési hely földrajzi koordinátáira. Végül késés nélkül leheveredtem egy fenekemhez méltón párnázott székre, felmértem a magukat nagy számban képviseltető médiacsászárokat, lapmágusokat és tudósokat. Csupa újságíró, vagy annak készülő egyed, sehol egy normális emlős. Szinte nyomasztott az intellektus sercegése.
 

Open

 
És elkezdődött. A megnyitó ember megnyit, viccel, majd nagyot horkan a gyomrom. Nem böfögtem, csak simán korgott, úgy állat módjára, de nem véletlen. Eddigre már tíz óra is elmúlt, és a finom reggeli Béres porcerő tabit bőven megemésztettem, azon túl meg csak vizet vettem magamhoz, hogy legalább izzadni tudjak. Próbáltam úrrá lenni a korgáson, de olyan ez, mint a merevedés: rögtön nem múlik el (Közbevetve megjegyezném, hogy elméletem szerint a merevedést kajára, az éhséget nőre gondolva lehet csillapítani.). Az első előadásig valahogy csak leküzdöttem magamban gyomrom ordító sivalkodását.
 
Figyeltem, jegyzeteltem, nőre gondoltam, hogy ne éhezzek, és csak szíttam a sok életre szóló jó tanácsot. Felírtam magamnak kedvenc kifejezéseket. Ilyen volt a hermeneutikai önreflexió. WOWO! Nyeltem egy félórát, hogy megértsem, de tökre jó. Valami olyasmit jelent, hogy olvasáskor a figyelmemet képes vagyok visszairányítani belső lelki tevékenységeimre, és befogadó szubjektumként (figyeled, mit tudok! Benne vót’ a szótárba!) ízlelem a szöveget. Vagyis tudok arra figyelni, hogy mit olvasok. Átkúrást-e, ugye.
 

Nyelvvel mindent lehet

 
Aztán nyelvészszájból elhangzott, hogy az ember igényli, hogy nyelvvel dicsérjék. Pont, amikor a korgó beleim csitítgatásán dolgozva újra nőre gondolok. Meg lettem támogatva rendesen. Még jó, hogy nem kurjantottam egy hatalmasat örömömbe. Röhögnöm is kurvára kellett már, így egyre jobban vártam a következő poént.
 

Pl Örömöt szerezni

 
Volt még szó a flow-ról is. Ez ilyen örömáramlat, ami elönt minket jó művek alkotásakor, befogadásakor, előadáskor, meg szerelmünkkel levéskor. Csak úgy, csipetnyi kontakt esetén is.
 
A spontán örömérzés nagyszerűsége igen megható. Meg is dolgoztam érte. Gyomorkorgás leküzdése szexre gondolva — merevedés leküzdése kajára gondolva — majd újabb gyomorkorgás, amit leküzdök…, majd azt is leküzdöm…, leküzdöm…
 
Mindegy. Konkrétan leckét kaptam arra vonatkozóan, hogy hogyan is legyek boldog. Tényleg. Egy jó leckét. Egy konferencián!
 
Ja! És enni már ettem, de…
 
 
Mindig történik valami!!!
 
*(A közösülés után (javítva!) minden élőlény szomorú)
Ezt sajnos nem én, hanem az egyik sztárelőadó találta ki. Remélem helyesen fordítom, és lopom el tőle.
 
Update!!! A cím helyesen így nézne ki: post coitus omnis animalis triste est

A bejegyzés trackback címe:

https://idiet.blog.hu/api/trackback/id/tr50771123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barátaid 2008.11.16. 00:56:28

Bár kevés ragadt rám a két év alatt, míg a latinnal kínoztak, az mégis gyanús, hogy a post szó után-t és nem előtt-öt jelent. Posztmodern pl, modernitás utáni. De meg is néztem egy szótárban és nekem van igazam. Ha meg a mondásnak is, akkor szerencsére mindenkinek szar. Vagy csak a kielégülés utáni űrre gondol a kitaláló, mikor mindent megkaptál és egyszerre szomorú leszel a boldogságtól. De ilyen mélyre talán nem mennék azért a filozófiában...

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2008.11.16. 06:48:26

Össze-vissza írok mindent. Igazad van! Javítottam.
Freudi elírás, érted!?

fodorlina 2008.11.17. 13:04:29

Post COITUM, ha már....

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2008.11.17. 16:31:22

Aha. Lehet. Írtam az előadónak, hogy legyen biztos. (Volt egy Post Coitum című cseh film.)
Viszont, ha már ragozunk, akkor tán tristus a triste helyett.
Egyáltalán nem tudok latinul.
De lesz biztos megfejtés!

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2008.11.17. 17:35:05

post coitus omnis animalis triste est
Bár tévedtem (neeeeee!!!!!), de mindenki más is.

megmondÓ 2008.11.18. 06:01:34

egyvalamit leküzdöttél
a saját értelmedet

casa.nova 2008.11.19. 21:25:40

mikor látlak apám? kingkong? van új figurám: "66-os út" - szerintem érted, minden adja magát!

jut eszembe a www.jeanclaude.blogol.hu/ pofázásaimat, meg amit műveltünk a "lábakkal" - azt mikor posztolod? kíváncsi vagyok, te hogy fűzöd össze szavakkal a sztorit! XD

na wikinger! ;)
süti beállítások módosítása