Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

“today we withhold porn, tomorrow it's clean bandages.”

Diétás énblog - Idiet

Potter pálcája

2009. június 28. - Bbundi

Harry Potter sikere töretlen és legalább 50%-ban magyarázatra szorul. Magyarázatra szorul, mert nem hiszem el, hogy ilyen szilaj fétishullámot lehet vetni pusztán a mágia szédítő erejével, amit iskolai környezetbe helyezünk. Nem úgy van az, hogy a biológiát átnevezem bájitaltanra, a testnevelést meg gonosz varázslatok kivédésére, oszt’ megvan a siker. Nehogymá’ ennyi elég legyen.

Valójában a karakterek teszik vonzóvá a mágusmesét. Ezek a mitugrászok jönnek a hétköznapi emberek világából, úgy néznek ki, mint a normál emberek, és varázsolnak, legalábbis varázsolni tanulnak, ami eleve vonzó. Hermione (Emma Watson) ugyebár csinos, de úgyis mindenkit az hoz lázba, hogy boszorkány. Az olyan jó bűnös nő, aki minden sötét dögség birtokában van. Ezen nincs is sok magyaráznivaló. Hermione már elmúlt 19 éves, nő, szép, színész, sztár, tehát playboy-pozitív, és tuti, lesz is belőle sorozat legkésőbb a Potter-filmek után, és még tutibb, hogy roxforti környezetben fogják pózolásra bírni.

A szemeteket szeretik

Az viszont talány, hogy Harry Potterért miért rajong a rajongó. Biztos vastagon benne van, hogy ő amolyan szerencsétlen gyermek, akit az emberek egyfolytában piszkálnak, hipergázok a nevelőszülei, és esetlennek kéne lennie az iskolában. És az is, csak valahogy tobzódik benne a varázslóskill, és olyanokra képes, amire senki korabeli. Pedig külsőre nem tűnik túlserdültnek vagy ilyesmi. Ha jól gondolom, a gonosz Voldemorttól kapott valamicske mágianyalábot szülei segítségével, de ez mindegy, a részletek hidegen hagynak ilyen szempontból, az a lényeg, hogy kapcsolatban van a gonosszal a sebe által, mely gyakran fejfájást okoz neki. Szó szerint fejfájást. Erre még visszatérünk.

Evolúciós defekt=szociális hátrány

Harry karakterfejlődésének megértéséhez meg kell vizsgálnunk környezetét. Legjobb barátnak Ront dobta a gép, aki szintén szerencsétlennek hat. Nem túl okos, a bátyjai cuccait hordja, és karakteresen vörös hajú, kiemelendő esetlen, szerencsétlen vonásait. A vörös haj majdnem akkora szívás, mint a szemüveg, de a sors fintora miatt az Harrynek van.

Ugye tök jó, mikor ők töketlenkednek a csajok elhívásával, ez az átka a szemüvegességnek, például. Mert az amolyan sérülés, kívül hordott fogyatékosság, amire darwini szemmel igen ferdén néznek a csajok, és utoljára jut eszükbe a párzás, mint olyan. Hiszen mennyi hollywoodi jelenet van, amikor a szemüvegesnek eltörik a szemüvegét, ő meg tehetetlenné válva kóvályog. Ilyenkor a nők legbelül érzik, hogy nem túlélésre termett az ilyen, és gyorsan keresnek másik társat DNS-örökítés céljából. Na, ezért kell Ron, mert így ketten szerencsétlenek, tompítják egymás nyomorát. Ők ilyen közösen bénázó kompozíciós egységnek tekinthetőek.

A géniusz

Az alkotó kiválóan ellensúlyozza ezeket a társadalmilag jellemgödörnek elismert területeket. Egyrészt azt sejtjük, hogy Ron össze fog jönni Hermionéval, minden vörössége ellenére, és azért az mégiscsak irigylésre méltó. Harrynek pedig egyéb adottságai vannak.

Ő a varázslózseni. És figyeljük csak meg, mennyi vonást visel magán az irodalom zseniképeiből. Az egyik legfontosabb, hogy kellően elszigetelt, legalábbis a többiekhez képest, ráadásul fáj a sebhelye. Gondoljunk csak doktor House-ra, vagy a House-karakter alapjául szolgáló Adrian Leverkühnre Thomas Mann Doktor Faustusából. Ez utóbbinak migrénes fejfájása volt, ami gyakran kínozta, és ha ez nem lenne elég, a migrén fényérzékenységet okoz, ezért szépen elhúzott függöny mögött töltötte idejét, ahol egyszercsak alkut kötött a hímringyóként megjelent ördöggel, mondjuk. Tehát kell a kapcsolat a sötét oldallal, és olyanja van Harrynek is.

Harry, a szexszimbólum

A varázslóságot egyrészt a sötéttel való kapcsolat teszi vonzóvá, gondoljunk csak vissza Hermionéra és arra, hogy a dögös nőket szokás leboszorkányozni. Ugyanez működik Harrynél, csakhogy kapunk még megerősítés gyanánt egy fallikus szimbólumot. Mondhatnánk, ami doktor House-nál a sétabot, az Harrynél a varázspálca. De azért nem egészen, a szimbólum itt máshogy épül fel.

Ugye Harry a varázslózseni, zsigerből használ olyan bűbájokat, amit iskolatársai mégcsak fel sem fognak, hiába van nekik is varázspálcájuk. A varázspálca szerepét az nagyítja föl, hogy Harry pont abban tűnik ki mindenki közül, amihez a pálca kell. A varázslat létrejötte a varázspálcán keresztül/a varázspálcával történik. A varázserő Harryben van, a pálcája arra szolgál, hogy más is részesüljön belőle. Jaja, már megint oda lyukadunk ki. Harry Potter is férfi szexszimbólum.

A kép hatását egyébként lehetne fokozni. A varázslóság és a varázspálca ellensúlyozza a szemüvegességet. Azt iszont le is vehetné. Az tulajdonképpen annyit jelentene, hogy Harry csőre van töltve, éppen borotvaéles, mintegy hátrahagyja evolúciós hátrányát.

Megnyilvánulhat ez úgy is, hogy megvizsgáljuk, mit csinálhat az ember szemüvegben, aztán indirekt módon belátjuk, hogy akkor mit is csinálhat szemüveg nélkül. Olvasgatni, rajzolgatni lehet, meg esetleg rejtvényt fejteni, tehát csupa aszexuális tevékenység űzhető okuláréban. Anélkül viszont a szemüveges csak dugásra alkalmas, nyilván, hiszen nem elég éles a látása egyéb cselekedetek végrehajtásához, vagyis a szemüveg hiánya egyértelműen jelzi a nemi vágy meglétét. Harry Pottert egyedül szemüvege tartja az ifjúsági filmek kategóriájában.


(Csak úgy megjegyzem, én is szemüveges vagyok.)

A bejegyzés trackback címe:

https://idiet.blog.hu/api/trackback/id/tr241213949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tímea 2009.06.28. 20:29:50

Jó az írás! Gratulálok! Különösen az a szemüveg dolog a végén. Magam is elgondolkodtam már ezen! :-)

bubu88 2009.06.28. 21:38:36

remélem nem haragszol meg nagyon, de ekkora baromságot elég régen olvastam...

nemuccaszoc 2009.06.28. 21:40:12

Na, most akkor valójában milyen? :)

Thorwald 2009.06.28. 21:46:14

Baromsag, de jot mosolyogtam, gz:)

midnight coder 2009.06.28. 22:02:10

Becsülendő hogy valaki össze tud hozni egy témáról egy ilyen viszonylag terjedelmes betűhalmazt anélkül hogy legalább nagyjából lenne fogalma arról amit ír.

versiro 2009.06.28. 22:05:32

Mintha csak Freud írta volna. Van olyan dolog amiről nem az jut eszedbe?

Haloperidol 2009.06.28. 22:22:08

Szerintem HP egyszerűen egy jól kitalált mese, ami igazából magán hordja az összes klasszikus mese-motívumot, és egyaránt bejön gyereknek is, felnőttnek is. Ha megnézed a meséket a legkisebb királyfiról, vagy a mindenki által bolondnak tartott, halálra szívatott szerencsétlenről, aki próbák sorozatán át kinövi magát, és végül, amikor már ő a király, a gonoszoknak megbocsájt, a jók meg elnyerik méltó büntetésüket (na jó, ez utóbbi csak vicc...) HP is pontosan ilyen mese, csak izgalmas, jó környezetbe helyezve, ami megragadja a modern környezetben felnőtt gyerekek/emberek fantáziáját.

Én nagyon szeretem egyébként, nagyon jól meg vannak írva a könyvek is, (a filmek... hát az olyan, mint amikor egy könyvet megfilmesítenek... mindig csalódás) és a magyar fordítás is ritka jó.

Egy szép mese, éppen azért jó, mert minden sablon megvan benne.

Lord_Cica (törölt) 2009.06.28. 22:27:24

jaja Radcliffe-et blokkolnám, pláne a lovas pornója után (mármint művészi színdarabja)

indapass90210 2009.06.28. 22:31:36

Most, ahogy így belegondoltam, még sosem dugtam szemüvegben....

I'll be Beck! 2009.06.28. 22:44:17

Én is sokat töprengek azon, hogy vajon miért találom olyan észbontóan szexinek Heinrich Himmlert, John Lennont, és Szájer Józsefet. De nem tudok rájönni.

tcpip2inv 2009.06.28. 22:46:48

Milyen igazad van! Miután olvastam az írásod, levettem a szemüvegem, és a barátnőjelöltem egyből rámmászott! A húga és a barátnője sem akartak kimaradni, de mondtam nekik, tépjenek sorszámot. Ez így már bizonyított tény! Jó döntés volt levenni a szemüveget, (pedig nem is tudok varázsolni) még így is, hogy hazafele menet levittem a tükrömet és megtörtem egy oszlopon az autó elejét.

10000rpm 2009.06.28. 22:50:01

Na igen, ez a cikk tipikus példája az "ilyet én is tudok" mentalitásnak. Sajnos, nem, nem tudsz, mert ahhoz ihletettség és alapos munka szükséges, még ha a végeredményen ez nem is tűnik fel elsőre. Legalább annyi feltűnhetett volna, hogy a könyvek mennyire naív szexualitást sugároznak, főleg hogy szinte kivétel nélkül a családmodell "házasodjunk össze 18 évesen az első szerelmünkkel és csináljunk sok gyereket". A szexualitást a filmek, és elsősorban azoknak is a legutóbbi részei hozták be a képbe. Na mindegy.

prof. Perselus Piton 2009.06.28. 23:19:47

Olvastad egyáltalán,te vadbarom? Vagy csak ezt dobta a gép a szexuális frusztrációd kielemzéséhez?

kovacsbalint · http://kovacsbalint.blog.hu/ 2009.06.28. 23:38:28

"Sajnos hülye vagyok ahhoz, hogy legalább halvány lövésem legyen arról, hogy egy általam csak félig-negyedrészt értett könyv mitől lehet sikeres."

Tessék, leírtam neked újra a posztod. Nem kellett volna ennyi időt rászánni, ha úgyis csak ennyi volt benne.

z 2009.06.28. 23:53:35

Ugyanazért jó meg sikeres, amiért a Star Wars. Van egy kitalált, működő világa, ugyanolyan mindennapokkal, jövés-menéssel, történelemmel, életekkel. Mindenki szívesen képzeli bele magát, vagy csak követ egy olyan történetet, ahol van valaki, aki egy szar helyről indul, és utána egy ilyen világban él. A történet meg a szereplők másodlagosak, az egésznek a hangulata fogja meg az embert.

Ecsedy Áron 2009.06.29. 00:27:10

300 millió olvasó nem tévedhet... :)

Vagy ha igen, újra kell írni a piszológiakönyveket, nicht vá, Herr FrNeud?

nalanto 2009.06.29. 00:33:57

elég zavaros a szemüveg körüli érvelés, még ha a többi rendben is van nagyjából

borovi 2009.06.29. 01:28:14

Nem csak a szemüveg körüli érvelés zavaros.

Maxen · http://maxen.freeblog.hu 2009.06.29. 02:00:42

harry, mint szexszimbólum... hát ez jó :D

Shitting Bull 2009.06.29. 05:58:37

A sok köpködő beszólást látva erőt vettem magamon és végigolvastam az írásodat. Azt hiszem, nem kevés igazságod van - mondom ezt úgy, hogy az első öt részt csak filmről ismerem, a hatodik kötet angol verziójával meg kb. 50%-nál tartok.

Szerintem az egész sorozat leginkább az írónő lelkivilágát próbálja megjeleníteni (mintha ő maga is tett volna némi halovány utalást erre).
Azt hiszem, akiket leginkább megfogott, azok a most huszonévesek, akik gyakorlatilag együtt nőttek fel a regény főszereplőivel. Nekem addig tetszett igazán, amíg mese volt. Ahogy szép lassan átváltott véres horrortörténetbe, kezdte elveszíteni a kezdeti varázsát, ami mostanra teljesen el is tűnt. Már csak "muszájból" követem, mert hamár elkezdtem, csak nem hagyom félbe.

Duerre 2009.06.29. 06:09:09

Jó a cikk, vicces! A szemüveges okfejtés a végén a legnagyobb poén :)

"A varázspálca szerepét az nagyítja föl, hogy Harry pont abban tűnik ki mindenki közül, amihez a pálca kell."
Ez egy nagyon nagy mondat, de van itt néhány szépséghiba.
- A párszaszóhoz nem kell varázspálca (azt Harry már a suli előtt is simán tudja). És az egész második könyv erre a tulajdonságra épül.
- A Voldival való kapcsolatához sem kell pálca, arra ott a sebhely.
- A horcruxokat sem pálcával varázsolgatva pusztítják el, hanem külnböző trükkökkel (kard, boszorkánytűz, baziliszkusz-fog...)

De összességében köszönöm az írást, jót szórakoztam rajta, tetszett!
:)

különvélemény 2009.06.29. 06:16:07

Legalább ennyire logikus és vicces az írás:

"Mielőtt nyomasztóvá vált volna a brazilok fölénye, az Egyesült Államok egy mintaszerű kontrából, második kapura tartó lövéséből már kettővel ment: a saját kapujuk előterében labdát szerző amerikaiak három passzból értek át a pálya túloldalára, Landon Donovan becsapta Ramirest, és higgadtan lőtt Julio Cesar mellett a kapuba."
Ebből következik, hogy Harry Potter buzi.

különvélemény 2009.06.29. 06:38:41

Ugye Hermione a varázslózseni, zsigerből használ olyan bűbájokat, amit iskolatársai mégcsak fel sem fognak, hiába van nekik is varázspálcájuk. A varázspálca szerepét az nagyítja föl, hogy Hermione pont abban tűnik ki mindenki közül, amihez a pálca kell. A varázslat létrejötte a varázspálcán keresztül/a varázspálcával történik. A varázserő Hermioneben van, a pálcája arra szolgál, hogy más is részesüljön belőle. Jaja, már megint oda lyukadunk ki. Hermione Granger is férfi szexszimbólum.

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2009.06.29. 06:50:20

@különvélemény: Mondanám, hogy értelek, de... Most arra utalsz, hogy igazából Hermione a zseni? Nyugi, nem. Hermione azt tudja, amit megtanítanak neki, igaz abból sokat. Hermione a jó tanuló, neki az a szerepe.

Na mindegy, ehhez még hajnal van.

különvélemény 2009.06.29. 06:55:30

"(Csak úgy megjegyzem, én is szemüveges vagyok.)"

Kedves gyerekek!

Sajnos a mesék hazudnak, a való élet kegyetlen, és szemüveges szuperhősök nem léteznek.

Clark Kent is csak álcából hordott szemüveget és Harry Pottert is kirúgták volna már rég Roxfortból, ha még arra sem lenne képes, hogy egy varázslattal megváltoztassa a szaruhártyája alakját.

különvélemény 2009.06.29. 06:57:11

@Bbundi:
Csak behelyettesítettem, hogy megmutassam az érvelési hibádat.
Hermionere ugyanúgy megáll amit írtál Harryről.

különvélemény 2009.06.29. 07:05:05

@Bbundi:
Egyébként Hermione sokkal inkább zseni.
Harry nem zseni, sőt elég béna, csakhogy ő bizonyos események következtében, vagy anélkül, ezen lehetne vitatkozni, de "különleges".

Duerre 2009.06.29. 07:05:54

@különvélemény: Pókember is szemüveges "civilben" :)

midnight coder 2009.06.29. 08:06:55

@Bbundi: Pedig légy erős: Hermione a zseni. Ő adja mindig a "tudományos" hátteret, ő csinálja az igazán komoly varázslatokat, sőt gyakran ő tudja hogy egyáltalán mit kellene csinálni. Igazából HP csak nagyon ritkán varázsol és akkor sem túl sikeresen, és nem igazából a varázslattal, nem erővel, nem ésszel hanem emberi értékekkel (barátság, hűség, bátorság, stb) győz.

midnight coder 2009.06.29. 08:10:26

@Bbundi: Igazából ebben az egészben nem is annyira a HP az érdekes, hanem az effajta postok, vélemények. Nem az első ilyen amit látok a dologgal kapcsolatban. Általában vallásos-konzervatív háttérrel érkező fazonok akiknek még csak eszükbe sem lenne kézbevenni effajta bűnös, okkultizmussal foglalkozó könyvet, de véleményük az aztán van róla. Én bevallom, anno pont azért olvastam el a HP-t hogy legalább tudjam miről vitatkozunk...

Shitting Bull 2009.06.29. 08:14:24

@Duerre: sőt, mi több, Clark Kent is az! :)

TuskóHopkins 2009.06.29. 08:17:26

Dumbledore is szemüveges. :-D

Ardanasz 2009.06.29. 08:19:20

"Mert az amolyan sérülés, kívül hordott fogyatékosság, amire darwini szemmel igen ferdén néznek a csajok, és utoljára jut eszükbe a párzás, mint olyan."
Ez a véleményed a szemüvegesekről, Bbundi? Kívül hordott fogyatékosság??? Neked meg koponyán belüli hordott fogyatékosságod van, te szerencsétlen! Ja és a szemüveg öltöztet! De gondolom erről még nem hallottál!

Shitting Bull 2009.06.29. 08:23:36

@Ardanasz: no ez egy nagyon buta válasz volt. :)
Persze egy tizenéves, szemüveges kislánytól érthető.

Duerre 2009.06.29. 08:43:04

@Shitting Bull: Igen, őt írta példának különvélemény is :)
Majd ma még gondolkozok ilyeneken, úgyis dolgozom, szóval ráérek :D

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2009.06.29. 08:47:27

@midnight coder: Ez itt nem vallásos és nem is konzervatív blog. Belátok én hasonlót Jókai-regényről is: idiet.blog.hu/2008/11/05/a_hires_egyfeju

prof. Perselus Piton 2009.06.29. 08:50:25

Én meg keverek egy bájitalt a BüdösBundások ellen :-))

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2009.06.29. 08:51:02

@különvélemény:
@midnight coder:

Nehogymá! Nem az a zseni, aki ismeri a kottát, mert azt jól megtanulta, hanem aki képes jó zenét szerezni. Nem Harry tanítgatja a többieket patrónus biszbaszokra?

snorbi 2009.06.29. 08:56:13

Sosem értettem azokat, akik minden regénybe/versbe/egyéb műalkotásba belemagyaráznak valami mélyebb tartalmat...

Shitting Bull 2009.06.29. 09:05:54

@Duerre: az övé valahogy kimaradt az olvasásból. :)

Shitting Bull 2009.06.29. 09:08:53

@Bbundi: hm... jelezném, csak a 6. kötetet láttam nyomtatásban, a többi részt csak filmen, de nekem inkább az jött le az egészből, hogy Harry a jótanuló, eminens csodagyerek, míg Hermione a valódi zseni... Harry-nek megtanítanak mindent a felnőttek. Ilyesmivel a leányzó esetében nem találkoztam.
De legjobb lenne az írónőt megkérdezni ezekről a dolgokról is. ;)))

forumuser 2009.06.29. 09:12:11

"Hermione azt tudja, amit megtanítanak neki, igaz abból sokat."

Hermione, mondjuk úgy, stréber, de ez nem lenne elég ahhoz, hogy jó varázslóvá (illetve boszorkánnyá) váljon. Ahhoz tehetség is kell.

Harry leginkább emberi tulajdonságai miatt különleges, illetve a Voldemorttól nem szánt szándékkal elcsaklizott képességei miatt - figyelemreméltó tény, hogy
SPOILER
a jóslat két fiúra is ráillett, az egyik Harry volt, a másik Neville. Azzal, hogy Voldemort Harryvel azonosította a jóslatban szereplő varázslót, tulajdonképpen ő maga tette azzá.

GrenAbla 2009.06.29. 09:18:15

Szentem sokan túl komolyan vettétek az írást, és itt fröcsögtök. Szerintem egész szórakoztató, tekintve, hogy nyilván nem tényfeltáró, oknyomozó, mélyen szántó műelemzésnek íródott.

MrFülig 2009.06.29. 09:24:50

Hajaj! Magadra szabadítottad a fanatikusokat. Gondolom ezt félig viccnek gondoltad és annak elég jó lett :D Sajnos kritikusaid véresen komolyan veszik ezt az egészet, amint az pár korábbi post-ból látható. Nah ja, biztos fáj ha az idoloddal marháskodni mernek, ha nincs életed és egy mesevilágba menekülsz és kiderül, hogy ott is mindent a szex mozgat :)

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2009.06.29. 11:39:27

@GrenAbla: Köszi!
Persze lehetne mélyenszántó is, csak az nem blogba való.
@MrFülig:
:)

bubu88 2009.06.29. 12:15:27

@Shitting Bull: Te vagy rá az élő példa, hogy miért nem szabad a Harry Potter sorozatról a filmek alapján képet alkotni. Nem stimmt, hogy az első öt részt filmen láttad. Az stimmt, hogy az első öt rész film-adaptációját láttad. A különbség nem kicsi. Nem azt mondom, hogy a filmeket tilos megnézni, de ha a Harry Potter sorozatról akarsz képet alkotni, akkor a könyveket kell elolvasni. És nem, HP közel sem eminens, bár direkt butának se mondható. Van józan paraszti esze, és, ahogy Piton mondaná, középszerű (kis senki, hehe :) ).
@MrFülig: nagy igazságot mondasz, lényegében tényleg a fél világnak nincs élete, és egy mesevilágba menekül... szó nem lehet róla, hogy pusztán az olvasás öröméért vettük kezünkbe a könyvet, és tetszett. Veled még biztosan nem volt ilyen. Egyébként szabad marháskodni sokmindennel, ezzel is, csak ha marháskodunk, akkor marháskodjunk körültekintően...
@Bbundi: igen, ő tanítja a patrónus-bűbájra a többieket, miután neki Lupin megtanította (a 3. részben), nem kis erőfeszítések árán.

kutasbandi 2009.11.28. 15:28:16

Hát ezt nem hiszem el!
Ennyire begyöpösödött olvasókat hogyan tudsz összeszedni kedves Bbundi?

Emberek!
Ez az egész csak egy vicc! A szemüvegesekről sem gondolja senki, hogy bénák! És a HP is világsiker, és pont ezért nem kell megvédeni, ha fricskázzák.
(Bár az igaz, hogy a szemüvegeseknek sosincs csaja a filmeken, meg a horrorfilmekben is őket nyírják ki először.. (ez egy jó csajozós szöveg, ha szemüveges vagy)).

Én jól szórakoztam, köszi.

Ooorsi 2009.12.02. 21:16:04

@kutasbandi: a négereket, bocsánat, az afro-amerikaiakat ölik meg először a horrorokban (pláne ha szétválnak).
Amúgy, ez a poszt poénnak kicsit eröltetett volt, másrészről magam sem értem, hogy miért kell megpróbálni mindenbe belecsempészni valamit. Benedek Elek mesék mennyire töltöttek szexualitással??
A könyvet valóban ne keverjük a filmmel, mert szerintem, aki nem olvasta a könyveket, kb a 4. rész után már nem is élvezheti annyira a filmeket (egyszerűen nem kerek a történet).
A szemüveg meg lehet, hogy nem menő, de ezen nem kell megsértődni az oktondiknak sem. :-)
(én spec szeretek szemüveges lenni, még ha ciki is vagyok miatta)

Erababa26 2010.01.04. 07:34:06

Érdekes amit ide leírtál,csak az a gond,ez egy film,nem kell túlbonyolítani,hogy ki miből csinál nagy sikert. Ha ennyire tudálékos vagy,írj te is egy nagy sikertörténetet,filmesítsd meg és meglátjuk mi lesz a véleménye a milliárdnyi embernek.Próbálkozni szabad,de biztos vagyok benne,te nem fogsz kreálni a pici agyaddal egy ilyen fergeteges világot!Engem nem az érdekel mi nem valóságos a történetben,ellenkezőleg,pont az tetszik benne,amíg mi futkosunk mint az őrültek és hajszoljuk a pénzt megállhatunk egy pillanatra és kitekinthetünk egy picit a sok stresz és szorongásokkal teli világunkból,ja te nem tudod mi ez,nőj fel és megízleled az élet nehézségeit,további sok sikert a szerencsétlen tudálékos kis monológodhoz!
süti beállítások módosítása