Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

“today we withhold porn, tomorrow it's clean bandages.”

Diétás énblog - Idiet

A híres egyfejű

2008. november 05. - Bbundi

 

Eredetileg egy szörnyűséges péniszt akartam képként alkalmazni a poszthoz, de annyira prűd vagyok, hogy nem. Az is elég, ha csak ráutalok valamivel.
 
Mert ugye mik is a mesék? Valamik, amit a gyerekeknek szánunk, hogy kevésbé legyenek gyerekek később. A nevelési folyamat fontos eszköze, mondhatnánk a szocializáció esztergapadja. A mesevilágok lesznek az elsők, melyeket egy gyermek átlát, megtölt fantáziájával, és fel is használja a benne látott, és tudatalatt felfogott törvényszerűségeket. Ott szépen meg van mutatva mi a jó és mi a rossz, hogy kell bánni a lányokkal, hogy ugye őket mindig meg kell menteni, mert attól nagyon férfias a főhős. Szóval ilyen kis egyszerűségekkel nevelünk fiú gyerekeket jó modorra, lovagiasságra, miközben elhitetjük a lányokkal, hogy a fiúk így működnek. Elvetjük a párkapcsolati hajlandóság első magvait a mesék által jól megtrágyázott földbe.
 
Szóval a lányok aranyosak és szendék, a fiúk meg igazi dszentlemanok, és aztán találkoznak, és… és kiderülhetne, hogy a lányokra olyan erős hatással volt az erkölcsi nevelés, az önmegtartóztatás morális piedesztálra emelése, hogy ők bizony semmilyen körülmények között nem hajlandóak ahhoz hozzányúlni.
 
Ezt a megrázó traumát elkerülendő alkotta meg a magyar filmművészet az egyik kedvenc mesémet, a Süsü, a sárkányt. A Süsün szocializálódott nők barátai sokkal elégedettebbek, sőt jobban tanulnak, dolgoznak, és magasabbra is tudnak ugrani.
 

A Szerelem Iskolája I. fejezet

 
 
Adott ugye a kitaszított, egyfejű, pikkelyes és gusztustalan sárkány, akit meglátva az emberek zöme remegve elszalad, annyira ijesztő. Pedig látjuk, hogy nem kell félni. Szépen bánik a lepkékkel, imádja a virágokat, és ő igazán az emberek barátja. Egyértelmű az üzenet a lányok felé. Nem kell félni a pikkelyes szörnytől, mert látod, kedves, és nem bánt, ugye hogy szereti a pillangókat!
 
Persze kicsit vicces, amikor a behemót sárkány az etikettről beszél, de ez is csak azért van, mert nem azt várjuk el süsütől, neki nem kell illemtan. Ő egyszerűen a kis királyfi legjobb barátja és segítője. Ő a kis királyfi kukaca.
 

Meg vagyon ez is írva!

 
Szeretnék közbevetni egy irodalmi utalást. Jókai Mór Az arany ember című művében világít rá arra, amire most én is próbálok. A jelenetben Tímár barátkoztatja össze egy csúf békával Noémit. Ha bárkinek kétsége támadna arra vonatkozóan, hogy a béka fallikus szimbólum, akkor szeretném közölni, hogy miután Noémi megszerette a békát (onnantól számítva 9 hónap múlva), gyereke lett. Tessék ezt így olvasni!!!
 
Egyszerre nagyot sikoltott Noémi, s ideges rémülettel kapott a szívéhez: elsápadva tántorodott vissza, úgyhogy Timár kötelességének tartotta kezét megfogni, hogy el ne essék.
– Mi az?
Noémi eltakarta az arcát, s mint egy gyermek, félig nevetve, félig sírva az undor és a panasz hangján mondá:
– Nézze ön, ott jön…
– Mi jön?
– Az ott, ni!
Hát biz az egy tekintélyes nagy varangyos béka volt, aki csendesen lépegetve mászott végig a fűben; félszemével a közeledőket kémlelve, s készen tartva magát akkorát ugrani szükség esetén, hogy a legközelebb levő vízárokban eltűnhessen.
Noémi szaladni sem bírt előle, úgy meg volt rémülve.
– Hát ön fél a békától? – kérdezé tőle Timár.
– Irtózom tőle. Meghalok, ha egy rám talál ugrani.
– Ilyenek a leányok. A cicát szeretik, mert az szépen tud hízelkedni, a békától pedig irtóznak, mert az olyan rút. Pedig lássa ön, ezek minekünk éppen olyan jó barátaink, mint a madarak. Ez a megvetett, ez az irtózott állat a kertészeknek a legfőbb szövetségese. Ön tudja azt, hogy olyan lepkék, bogarak, hernyók is vannak, amik éjjel jönnek elő. Éjjel minden énekesmadár alszik, s nem véd minket. De előjön földhasadékaiból az undok béka, s a sötétben harcol a mi ellenségeinkkel. Ez emészti el az éjjel járó hernyókat, lepkéket, az esőférget, a cserebogár bábjait, a gyümölcsfapusztító csigákat. Gyönyörű azt elnézni, ahogy a béka vadászik a bogarakra. Maradjon ön csendesen, nézze csak, ez a rút varangy nem azért csúszik ott a fűben, hogy önt megrémítse. Távol van tőle. Szelíd, jó lelkiismeretű állat ez, aki önt nem tekinti ellenségének. Nézze ön, amott legyez a szárnyaival egy kék bogár, a legveszedelmesebb rovar a pagonyban, ez a fafúró, aminek egyetlen hernyója elég egy fiatal fát megölni. Ez a mi ripacsos barátunk azt szemelte ki magának. Ne zavarjuk meg. Nézze, most összehúzza magát, ugráshoz készül; vigyázzon oda. Most nagyot ugrik, hosszú nyelvét sebesen kiölti: a fadarázs el van nyelve, csak a szárnyai állnak ki a varangy szájából. No ugye, hogy nem megutálni való állat ez a mi jó barátunk azért, hogy a csuhája olyan kopott?
Noémi kedvtelten csapta össze a kezeit, s már nem borzadt a varangytól annyira. Engedte Mihálynak, hogy megfogja a kezét, s odavezesse a vízpartra, és magyarázza neki, milyen elmés állatok azok a békák, mennyi tréfa lakik bennük, milyen rendkívüliségeik vannak. Beszélt neki az égszínkék szurinámi békáról, minőt a porosz király egyet 4500 talléron vett meg; azután a világító békáról, mely éjjel villó fényt terjeszt maga körül, szeret a házakba belopózni, a gerendák közé elbújik, s éjjel kegyetlenül énekel; Brazíliában sokszor az operaházban elnyomja az énekeseket és a zenekart, mikor rákezdi a sok világító béka a színházban a maga nótáját.
Noémi most már nevetett a borzasztó ellenség fölött. A nevetés már fele út a gyűlölés és megszeretés között.
– Csak olyan rútul ne kiáltanának!
– De lássa ön, ez az ő kiáltásuk az ő hízelkedő szavuk hölgyeikhez; a békának csak a hímje tud szólni, a nője néma. A békahím egész éjen át azt mondja a maga párjának: óh mi szép vagy! óh! mi bájos vagy! Hát lehet-e gyöngédebb lényt képzelni a világon, mint a béka?
Noémi már kezdte érzékenyül venni a dolgot.
– Azután a béka tudós állat is. Lássa ön, a levelibéka megérzi az időjárást; mikor esős idő jön, azt előre sejti; olyankor hangot ád, s feljön a vízből; ha szárazságot érez, akkor lemegy a vízbe.
– Ah! – Noémi kíváncsi kezdett lenni.
– Mindjárt fogok egyet! – ajánlkozék Timár. – Itt hallok egyet brekegni a mogyoróbokrokon. – S nemsokára visszatért, két tenyere között fogva a foglyul esett martalékot.
Noémi reszketett és hevült; arca hol elpirult, hol elhalványult.
– No, nézzen ön ide! – szólt Timár, tenyereit félig szétnyitva. – Hát lehet ennél kedvesebb állatot képzelni? Olyan szép zöld, mint a fű, apró lábacskái olyanok, mint egy miniatűr emberkéz. – Hogy piheg a szíve! Hogy néz ránk azokkal az okos fekete szép szemeivel, amiket aranykarika fog körül. Ő nem fél tőlünk.
Noémi a kíváncsiság és félelem tétovázásával nyújtá felé repeső kezét, s meg csak visszakapta.
– No, fogja meg ön. Nyúljon hozzá. Ez a legártatlanabb lény a világon. Tartsa a tenyerét.
Noémi félve is, nevetve is tartá oda a tenyerét, de nem a békára nézett, hanem Mihály szemeibe, s megrezzent, midőn az a hideg állat legelőször érintkezett visszaborzadó idegeivel. Hanem azután egyszerre jókedvűen nevetett, mint a gyermek, aki sokáig fél a vízbe menni. S aztán úgy örül, ha benne van.
– No, lássa ön, hogy meg sem mozdul a kezében: egészen jól találja ott magát. Majd elvigyük haza, egy befőttesüvegbe vizet teszünk, abba kis lajtorját faragunk, a fogoly békát beleeresztjük, s az feljön a létrafokon, ha esőt érez. Adja ide, majd én viszem.
– Nem, nem! – mondá Noémi. – Nálam marad. Én viszem haza.
– De hát akkor szorítsa össze a markát, hogy el ne ugorjék. Hanem gyöngéden. S mármost térjünk vissza; mert harmatos kezd lenni a fű.
Aztán visszatértek a házhoz; Noémi előreszaladt, s messziről kiabált az anyjának:
– Anyám, anyám! Nézd, mit fogtunk. Szép madarat.
Így lesz a gusztustalan varangyból — ami éjszaka a legnagyobb barát, mert akkor ő vigyáz ránk — szép kismadár!
 
 
 
Aztán a fiúknak is tartogat fontos leckét Süsü. A következő jelenetben bemutatja, hogyan kell bánni a BŰVÖS VIRÁGGAL.
 
 
 
Cirógatni kell, meg becézgetni (a sárkány locsolja és simogatja!), és akkor ilyen egészségesen duzzadóvá nyílik, meg fénylik, és gyönyörű lesz. Ez Süsü ajándéka „gazdájának”. Süsü eléri, hogy a bűvös virág virágozva életre keljen szeretete által, aminek a kis királyfi nagyon örül.
 
Meg van itt még érdekes jellemkontraszt. Tanács a lányoknak, hogy milyen férfit kell választani. Nyilván a jó királyfit, Süsü gazdáját, mert itt alant megénekli a maga nagyszerűségét, és az a ő fallikus szimbóluma (Süsün kívül) egy bot, amin van tarisznya. Vagyis a királyfival érdemes együtt utazni, jóravaló, meg van elemózsiája, mint egy igazi családfőnek. KIRÁLY!
 
 
 
A jellemkontraszt a zsoldosakkal szemben nyilvánul meg, akiknek szép foltozatlan ruhájuk van, de nem dolgoztak soha, csak forgatták a maguk fallikus szimbólumát (borotvaéles kard). A jelenet mögöttes jelentése az, hogy hiába az éles harcedzett kard, Süsütől, a királyfi barátjától összeremegik magukat a csillogó páncélzatú naplopók. A lányok ne válasszák őket! Teljesen érzéketlenek, csak a fegyvereiket tudják élezni szívvel és lélekkel.
 
 
 
 
És itt van még a bús királylány, akin rögtön látszik, mennyire illene a királyfihoz. Mert az dominánsan piros, míg a királylány kék. Tűz és víz, plusz és mínusz, hideg és meleg, vagyis ez ilyen heteroságot erősítendő szál is egyben.
 
 
 
 
A királylány ugye a sárkány rabja. Ezt remélem, már nem kell lefordítani. Annyit jelent nimfomániás. Csak most keres valakit, aki még szereti is, és megmenti a sárkánytól.
 
Itt most némi ellentmondás tetszik kibontakozni, de semmi gond. Tulajdonképpen arról szól a mese, hogy a királylányokat nem megmenteni szokás a sárkánytól, hanem összebarátkoztatni kell őket.
 
Minden ilyen történetben az a katarzis, mikor a herceg, a legdélcegebb, legerősebb, leglovagabb lovag (lovon!) megmenti a szíve választottját a sárkánytól, sőt meg is öli a tűzokádót. De ez mind szimbolikus. A sárkányok megmaradnak, élnek, csak már nem ijesztőek többé, igazi társává vállnak a királykisasszonyoknak.
 
Várok megfejtéseket Torzonborzra. Lehet ő a züllött férfi is akár, de szerintem a hippi külsejű király valójában a nemi betegségek megtestesítője. Meg persze a péniszirigységé is. Aki legebb akar lenni, meg székre áll, az nem való társnak.
 
 
 
  

Minden jó, ha jó a vége!

 
 
 
„Paff hátára felült Jani”. A fiúkat az irányítja. Az van a fejünkben sőt, egyesek szerint konkrétan az eszünk helyén helyezkedik el.
Nem szabad őket (Janit és Paffot) szétválasztani. Gyerekkorban sem. Hadd játszanak.
 
Legközelebb azt bontjuk ki, miért szimbolizálja a tenger a nőket. Meg hogy micsoda is a fenti Jókai-idézetben a harmat meg az eső.

A bejegyzés trackback címe:

https://idiet.blog.hu/api/trackback/id/tr86752626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

casa.nova 2008.11.05. 19:33:42

csak halkan megjegyzem, hogy "figyelekáám!" (randall grace).
igazából érdemben már nem lehet hozzászólni a blogodhoz.
Mester.
XD

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.11.05. 19:53:22

Éppen hétvégén mutattam meg Süsüt egy kisgyereknek! Nem is tudtam, hogy ezzel éppen szexuálisan nevelem. :)

De jobb időben elkezdeni. :DDD

öntelt radírpók 2008.11.05. 19:55:01

Ehhez tényleg nincs mit hozzáfűzni, csúcs.

Összeszedett, kellően dokumentált, kimerítő poszt, gratula!

tumpara 2008.11.05. 20:22:45

Ez a varangy hasonlat óriási, vajon ebből jön a "bekapja a legyet" kifejezés is?

Dávid 2008.11.05. 20:43:44

Az első pár sor után arra gondoltam, hogy mekkora baromság ez a poszt, meg hogy megint unatkozott valaki. A Jókai idézetnél viszont lefagyott arcomról a mosoly, aztán más kontextusban, de gyorsan elő is jött. Hát, ez kemény. Minden elismerésem:)

malvinkó · http://csabito.manna.ro 2008.11.05. 21:15:17

Aki mégis péniszt szeretne látni, vannak itt kreatív ötletek. Sztem ezek igazi helyett jók lettek volna illusztrációnak. Igaz, a süsünél tutira nincs édibb egyfejű. csabito.manna.ro/?p=273

Fedup Sári 2008.11.05. 21:35:53

Eső, harmat, általában víz = dugás. Így van ez minden népdalszövegben is. Nem tudtátok?

level.up! · http://roguelike.blog.hu 2008.11.05. 21:40:21

végre valami jópofa az indexről

megcsinálta (khm..) a napomat
encore

C10H12O6 2008.11.05. 21:46:52

Na jó, akkor ha meg akarok inni egy nagy pohár vizet, amit a csajommal hozatok be a TV elé, akkor azt jelenti, hogy le akarom rendezni?

:D

maydayray 2008.11.05. 22:23:15

erre csak egy szó van: nagyonfasza :-))

Fterke 2008.11.05. 22:41:14

Félig ide tartozik, félig nem... Ha a posztíró esetleg nem olvasta volna eredetiben Jókait és csak a klasszikusok zanzásítvát, 600 helyett 160 oldalban, más nyelvezettel, stb olvasta volna (ami egy rémes kezdeményezés, mágláyra vele!!!!) akkor lehet hogy ez a poszt sem született volna meg mert ez a rész pont kimaradt volna az Aranyember átiratában. Na.
Ne írjuk át a klasszikusokat!!! és Süsü for prezident!!! :)

p5rs7 2008.11.05. 23:11:58

Mórickának is mindenről AZ jutott az eszébe.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.11.05. 23:18:41

Sürgősen kezeltesd magad, kedves posztíró.

Balázs1983 2008.11.06. 05:59:18

Úgy 1999-2000 tájékán volt éjszakánként egy álomfejtő műsor, "Az álom én vagyok" volt asszem a címe. Na ott volt ilyen a műsorvezető Zelki János, hogy a porcicától a számológépig mindenről a baszás jutott eszébe és meg is magyarázta. Egyszerre volt rémesen unalmas és szórakoztató:)

kpityu2 2008.11.06. 06:15:07

De az is lehet, hogy a szivar egyszerűen csak egy szivar. A szerzőnek pedig régen volt egy jó napja. :-)

Burlador 2008.11.06. 06:25:13

Csúcs! Bár minden napom így kezdôdne! Gratula és kösz!
(Az Aranyembert újra elôveszem. Eredetiben.)

Azhát 2008.11.06. 07:34:30

Mondjuk az azért érdekes, hogy pont Noémi, aki ott nőtt föl a szigeten, sose hagyta el, természetközelben, békaközelben stb. és utálja a békakat...
És a városi Tímár Mihálynak kell elmagyaráznia neki, a szigeten felnőtt "vadlánynak", hogy a béka megeszi a bogarakat...

Dányi Dani 2008.11.06. 07:47:54

"én vagyok a / hát te ki vagy
könnyű engem / hát még téged..."
így van, ahogy mindig is volt ;)

gabeee 2008.11.06. 07:53:55


Hát akinek Süsüről is az jut eszébe, az tényleg orvosi eset:))))

hallohallo · http://britesite.blogspot.com/ 2008.11.06. 08:03:49

höm, mit is mondjak, amikor egy külföldi - meleg - barátomnak meséltem a süsüről, hogy egy feje van, szelíd, énekel, szereti a virágokat és a pillangókat, akkor viccesen felkiáltott, hogy "dehát ez én vagyok"! és tényleg, akkor gondoltam bele, hogy a süsü a meleg pasi sztereotípiája.
de úgy látszik, mindenki magára asszociál a süsüvel kapcsolatban :P

szurikata 2008.11.06. 08:19:13

ok, de a fegyverforgatók miért rémülnek meg annyira a királyfi egyfejűjétől?

Nullanullaszedum 2008.11.06. 08:39:53

Maradjunk annyiban, hogy Süsü másmilyen... különbözik a többiektől... és mindenki aki úgy érzi, hogy ő is különbözik, az magára ismerhet benne...

niki 2008.11.06. 09:23:38

Noémi a varangytól undorodott, a szép kismadár pedig egy levelibéka volt!

Gery 2008.11.06. 09:27:14

Egyetlen szóval illetném a poszt íróját és magát a poszot: beteg(es).

Ha már klasszikusok, akkor Rómeó és Júlia... Megvallom, hogy amikor olvastam nem esett le miről (khm...) is beszél... Azonban amikor (lehet köpködni) megnéztem a DiCaprio-s feldolgozást, és baromi sokat beszélnek benne a szexről... mondtam, hogy ááááh, ez nem lehet biztos átírták az eredetit. Könyv polcról leszed, belelepozz és láss csodát: a filmben egy szót se írtak át az adott jelenetnél (sem), vagyis már Shakespeare is tudott valamit... ;)

De ez a mese párhuzam... A csávóból egy teljes pszichiáter team megélne évekig!!!

Márklár 2008.11.06. 09:30:13

Ez jutott eszembe:

Terápián képeket mutogat a pszichológus a betegnek. Először egy kört ábrázoló képet mutat.
- Erről mi jut eszébe?
- Pina.
A pszichológus rajzol egy négyzetet.
- Erről mi jut eszébe?
- Pina.
A pszichológus rajzol egy háromszöget.
- Na és erről mi jut eszébe?
- Pina.
- Hát magának mindenről a pina jut eszébe?
- Nekem? Hiszen maga rajzol folyton pinát.

Nullanullaszedum 2008.11.06. 09:41:21

Hát végülis ez a két nagy erő: a szex meg a halál...

subculturalgirl 2008.11.06. 09:50:51

A pszichoanalitikus értelmezés és a mindenütt jelenlevő falloszmánia már gyermekkorom kedves meséjét is elérte. Igen, a templomtorony is fallikus szimbólum, a kard, a csónak orra szintén, még a kaktusz is, de még egy ember is. Aha, persze.

Nekem az első hozzászóló Márklár tanmeséjén kívűl az jutott eszembe, hogy nem szegény Süsü a fax, hanem aki ilyet kitalál... Nem feltétlenül személy szerint a szerző, ő csak egy divatos irányzatot követett e szösszenettel :S

nemsissi · http://nemsissi.blog.hu 2008.11.06. 09:51:39

Bruno Bettelheimet olvassatok inkább a témában, az valahogy hitelesebb és univerzálisabb. Sok minden kiderül a Grimm mesékről.

www.libri.hu/hu/konyvek/tars_tudomanyok/pszichologia/a_mese_buvolete_es_a_bontakozo_gyermeki_lelek

A nőkről fennálló évezredes sztereotípiákat meg el kéne már felejteni. Bár nem könnyű, azt belátom.

subculturalgirl 2008.11.06. 09:53:10

/előzőben jav. első helyett egyik előző/

A Jókai-olvasatba meg ott is bele lehet kötni, hogy eeegen, nyilván Noémi az újonnan megtalált és megszeretett faxszal, vagy annak friss élményével szalad az anyjához... :S

niki 2008.11.06. 10:38:03

Süsü pedig kedves és udvarias és lovagias. Igazi férfi. Bárcsak az életben is mind ilyen lenne!

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2008.11.06. 11:11:10

subculturagirl!
Ja! Bele lehet kötni a Jókai-olvasatba. Tényleg nem az van odaírva, hogy fasz, hanem varangy, majd leveli béka és végül madár, mikor már tudjuk, hogy az béka. Ilyen furán változik a szövegben az a jelentés, amit elsődlegesen a varangy jelölt.

A legmeggyőzőbb példa nálam ez a vers:
mek.oszk.hu/01100/01113/01113.htm#109

"Itt, eme függöny éjjelében,
Mint egy-egy villogó gyilok,
Röpködnek fuldokolva kéjben,
Tüzet lehellő sohajok."

Szerintem a "villogó gyilok" az fallikus szimbólum. Egy tanárom meggyőzött, és azóta nincs visszaút. Persze Vajda sem mellékelt magyarázatot, meg egyébként sem lehetünk biztosak semmiben. Csak valahogy feltűnően jól működnek ezek az utalások. Például itt is ezzel viccelődöm:
idiet.blog.hu/2008/10/19/kiegett_selyemfiu

Szóval nem tudom logarléccel bizonyítani, de ettől még akár szektát is alapíthatnánk a gondolatmenetre.

Sunsertes 2008.11.06. 14:10:34

es mivan a dadussal + a sarkanyfuarussal? :)

hallohallo · http://britesite.blogspot.com/ 2008.11.06. 14:50:23

a sárkányfűárus fogamzásgátlószert árul ;)

casa.nova 2008.11.06. 16:10:12

na Mesterem - hideg-meleg, fallikus szimbólum(ok), chinese vagina-k, kaptál mindent.

viseled még, vagy egy fentebbi kommentből kiindulva belecsapsz legközelebb az éjszakai nedves álomfejtők, "nyilván sarlatánok" /tudod, kit idézek!?/, vagy lorenzo lamas életművének lecsójába?

azt hiszem, nagy titkot nem árulok el, ha... na mindegy, ezt odabízom.

borzasztóan kíváncsi vagyok ugyanakkor, hogy pl. a Kissyfur-ból mit hoznál ki - csak mert az volt csikóéveim egyik nagy kedvence!
(a kishajót, azt máris feldobnám kiindulási pontnak! XD)

www.youtube.com/watch?v=y9hhuB1uluA&feature=related

továbbá tegnap este óta azon töprengek: vajon tom, avagy inkább jerry a női nemi szerv. a történetben?!
frédi, vagy béni a nagyobb "gyík"?
mi a helyzet hófehérkével... snoopy, dexter laboratóriuma, foxi maxi, pindúr pandúrok, louie élete... és még sorolhatnám.
(nem is szólva a betiltott propaganda-mesékről!)


nagyon kíváncsian várom a következő posztjaidat, sőt!

maradok lelkes olvasója:
a "Művészúr"


ui.: halkan megjegyzem, hogy ennek az embernek én vagyok az agy- és lélekturkásza, jeszoké?
XD

XD


písz

casa.nova 2008.11.06. 16:29:18

I N S P I R Á C I Ó !

ezt már régen át akartam passzolni!

www.youtube.com/watch?feature=related&v=ydt0RoQkuGo

kpityu2 2008.11.06. 17:39:41

Itt a valódi, itt a fű!
Sárkány ellen sárkányfű!

nem értem 2008.11.06. 21:15:14

Hat mondjuk a hofeherke ugy ahogy van porno, minden tovabbi magyarazat nelkul.

hmpf 2008.11.07. 13:27:11

No de... mi is lesz a varangyból, ha megcsókolják? Herceggé változik-e vagy sem? :)

razu 2009.04.26. 13:06:53

csúcs! főleg az aranyember
süti beállítások módosítása