“today we withhold porn, tomorrow it's clean bandages.”

Diétás énblog - Idiet

Én és a homeopátia

2008. szeptember 20. - Bbundi

 

A minap elég sokat ittam, pedig nagyon nem is akartam berúgni. A nem berúgást persze megrögzött homeopataként képzeltem, és véletlenül sem vettem magamhoz semmit 45% alatt, maximum kísérőnek.
 
Homeopátia:
1. Néhány közepesen racionális ember szerint a betegségeket olyan szerekkel kell gyógyítani, ami az eredeti betegséghez hasonló tüneteket okoz.
2. Őszerintük, ha ezeket a szereket péppé hígítják (alkohollal, cukorral, vízzel), akkor kiküszöbölhető minden toxikus hatás (nyilván, hiszen a szerből semmi sem marad).
3. Néhány lelkileg labilis személy úgy gondolja, minél jobban hígítjuk a hatóanyagnak szánt löttyöt, annál jobban hat. (Egy nem túl „erős” C12-es szer esetében az eredeti anyag 10000000000000000000000000-od része fordulhatna elő, de ez olyan kicsi, hogy valószínűleg egyetlen molekula sem jut át a hígítási szűrőn.)
4. Az idióták szerint óriási gyógyító hatása van annak, hogy minden hígítás között tízszer összerázzák, vagy megsimogatják a matériát (A már szóbahozott, és iskolapéldának számító C12-őt 12-szer hígítják százszorosára, tehát százhúszszor felrázzák). Én a helyükben még valami varázsigét is elhadarnék, és mindig magam mögé hajítanék egy kavicsot. Az ember nem lehet elég óvatos.
 
Néhány napja hittem nekik, és úgy akartam nem berúgni, ahogy őszerintük sem lehet. Mert, ha mondjuk, alkoholmentes sört iszom (kb. D3-as, ami háromszori tizedére hígítást jelent), akkor az erősebbnek számít, tehát szerintük nagyobb hatást fejt ki, mint a nem alkoholmentes bor (kb. D1-es=10% hatóanyag).
 
Biztosra mentem, és whiskyt ittam. Ez mindössze felére hígítás, vagyis semmilyen hatással nem kellett számolnom.
 
Ehhez képest így keltem:
 
Tünetek:
Szájszárazság

Gyomorfájás

Fejfájás

Hányinger

Végtaggyengeség

Lábikragörcs (az alkohol gátolja a B1-vitamin felszívódását, ami nélkül nem tud felszívódni az oly fontos magnézium sem, a magnéziumhiány meg izomgörcsöket okoz jellemzően az alsó lábszárban.)
 
Szerintem ez a homeopátia átbaszás.

A bejegyzés trackback címe:

https://idiet.blog.hu/api/trackback/id/tr30672025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása