“today we withhold porn, tomorrow it's clean bandages.”

Diétás énblog - Idiet

Depresszió no. 2

2009. január 11. - Bbundi

 „A két ivarsejt találkozásából keletkező csírából lesz az utód és annak csíraplazmája, ebből a következő halandó utód és annak halhatatlan csíraplazmája…” (Benedek István: Weismann csíraplazma-elmélete in: Az ösztönök világa)

Este már majdnem sírtam, éppen csak a tartásom mentett meg, mert tartani muszáj, ugye, anélkül rogyás van, összezuhanás, meg rossz, meg rogyás is van, de én nem, a fa sem olyan, amiből faragva lettem, vagy faragattam, így jobban tetszik, ha feltételezzük, hogy erős nem én vagyok, hanem a csíraplazma, amiben egyébként akkor mától lehet, hogy hinnem kéne, de félek, akkor a hitem adná a tartást, persze most is az adja, csak nem annyira irányul még a csíraplazma felé.

Most ebédeltem éppen, és igen vicces volt, mert vidám családi vita alakult ki anyám poharának mosatlansága körül, illetve arra ráépülve, mert messze az övén lehet a legkevésbé átlátni, és nem, ez nem az üveg miatt van, nem az anyag opálos, inkább egyéb tényezők játszanak szerepet, de ennél kiemelendőbb, hogy az én poharam tiszta volt, pedig nem mosogattam magam után olyan három éve, akkor is csak azért mert egyedül voltam itthon hosszabb távon, és senkit nem kezdett el előttem zavarni a káosszá rendeződött kosz, mely ráterjedt minden evőeszközre, így rontva a táplálék nyújtotta ízélmények élvezeti értékét, szóval mosogatni muszáj volt, most nem, mégis nekem a legnagyobb a szám, mikor kilyukadunk anyukám poharának törésmutatójára, ami eltér a többi pohár törésmutatójától.

Csíraplazmailag úgy látszik anyukámtól van bennem hajlam a nem mosogatásra, ami furcsa, mert mint mondtam, ő elmosogat még utánam is, én meg magam után sem, de az ő pohara lógott ki a pohársorból. Tehát a kilógás meg lehetne a pohár csíraplazmájától, de annak meg nincs, sőt ha lenne, akkor sem működne ilyen mértékű mutáció, azt hiszem.

Végül nem sírtam, de a csíraplazma-elmélet is hibás, legalább abban sem kell hinni, eggyel kevesebb fárasztó agyi probléma, eggyel kevesebb szociografikus regényt kell elolvasni, eggyel kevesebb étkezés áll előttem; tényleg ki fogom adni az idiet-féle update-füzetet, ami biztos útmutatás lesz mindenkinek, hogyan szabaduljunk meg a megnyugtató babonáktól és magyarázatoktól a nap bármely szakában.

A bejegyzés trackback címe:

https://idiet.blog.hu/api/trackback/id/tr34870872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miRa 2009.01.12. 09:21:39

Szia.Sok Sikert a Diétához! Üdv: miRa :)
süti beállítások módosítása