“today we withhold porn, tomorrow it's clean bandages.”

Diétás énblog - Idiet

Csak a papok hisznek

2009. augusztus 13. - Bbundi

A Diétás énblog az emberi tudat csiszolásával, pontosabb kifejezéssel élve és halva, az emberi tudat áramvonalasításával foglalkozik. Ez itt amolyan fordított pedagógia. 60-as csiszolópapír a ránk rakódott szociális máznak. Itt mindig van miről lemondani. Igazság, törvény, szerelem, szeretet, hit, az_úr és egyéb súlyfölöslegek néznek szembe a kíméletlen Idiet-aerobikkal.

Ma a hitélet magasztosságát fogjuk megtagadni. Belátjuk, hogy a világon majd mindenki ateista.

Tömör leszek és logikus.

Örök élet

A történelem során kimondatott, hogy a haláltól félni hitetlen egy valami, mert a halál az nem olyan fontos, szinte nincs is, méghozzá azért, mert az örök élet, az van.

Na most az örök élettel kapcsolatban felmerül a kérdés, hogy annak hányad része a földi élet. Végtelen osztva néhány évtizeddel. Remélem mindenkinek az jött ki, hogy legalábbis elenyésző és lényegtelen. Egészen konkrétan nem számít semmit, amit itten művelünk az végtelenül kicsi, gyakorlatilag semmi örökélet-viszonylatban. Megnyugtató?

Ezt belátva megtehetnénk, hogy szarunk az egészre, úgy globálisan, influenzástól, következő generációstól, de valamiért mégsem. Valamiért leélődik a teljesen lényegtelen földi élet.

Az írás

Ráadásul az örök élet zsinatformált prospektusa még meg is szabja, hogyan kell viselkedni a teljesen lényegtelen földi lét alkalmával. Teli van parancsolatokkal, törvénykezésekkel, frissítésre szoruló navigációval. Például aztat írták belé, hogy a szerelmi együttlét célja az legyen az utódnemzés. Ez szokik amolyan érv lenni a fogamzásgátlással szemben, mert az gátolja a földi lét kibontakozását, ami ugye lényegtelen az örökléthez képest.

És akkor most a csavar.

A következő generáció felnevelése áldozattal jár. Azért vállalkozik rá az ember, mert fél a haláltól. Azt (mármint a halált) kicselezendő lesznek gyerekeink, akikben tovább élünk. Soká örökítődik a DNS, ily módon utódaink egy darabunkat mindig fenntartják. Ez tökre jó!

Most éppen ott tartunk, hogy aki fél a haláltól, az ateista, akinek van gyermeke, az fél a haláltól, tehát akinek van gyermeke, az ateista.

Így rajzolódik ki a nehezen feloldható ellentmondás, miszerint örök élet van, és azért szaporodj is, mellesleg. Ugye, ha van örök élet, akkor minek?

A tiszta papság

Az igazi bibliai humor, hogy bizonyos felekezetek rákényszerítik a papokat, hogy demonstrálják már, ők hisznek az halhatatlanságban. A cölibátus az örök élet marketingfogása. Aki azt megfogadja és betartja, annak nyilván nem lesznek utódai, nem hagy DNS-lenyomatot a távoli jövőbe bele, mert neki arra nincs szüksége. Neki ott van a mindörökké.

A bejegyzés trackback címe:

https://idiet.blog.hu/api/trackback/id/tr101307372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.08.16. 19:05:41

10/10.
Sokan hisznek a mennyországban, mégse akar senki meghalni. Miért?

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2009.08.16. 19:50:31

@peetmaster: Jaja. Persze a mennyországban való hit és a halál félelme még működhet együtt. Mondjuk az illető bűnös. Há-há-há! Így jukadhatunk az egyházi biztosítékhoz, miszerint, ha hiszel, akkor higgyél már a bűnben is, nehogy halni találjál pusztán azért, hogy közelebb kerülj az Úrhoz. Ez is fontos szerepe a bűnnek.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.08.16. 20:32:38

@Bbundi: a bűn, ha hiszel, megbocsáttatik. Ha nem hiszel, akkor nem lehetsz bűntelen. Ha jól értem.
(Illetve per definitionem mindenki bűnös az ősbűn óta.)

tímea 2009.08.18. 13:20:17

Én ugyan érdemben nem tudok hozzászólni (olyan sok helyen defektes az elmélet), viszont az a "jukadhatunk", na az nagyon szúrja a szemem. Bocsi...

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2009.08.18. 19:51:48

@tímea: Durva, mégcsak meg sem találom egyelőre.

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2009.08.18. 19:57:22

@tímea: Ja!!!! Az kommentben. Sorry. Úgy hagyom, nehogymá' azt higgyék az idetévedők, hogy tudok helyesen írni. Word nélkül meghalok.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.08.18. 21:13:37

@tímea: az elmélet egyébként nem defektes, hanem elegánsan nagyvonalú, fennen szárnyaló stb.
Olvasd el a többi posztot is. Majd megérted :)

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.08.18. 21:40:56

@Bbundi: nincs mit.
Vannak, akik a humort nem tudják komolyan venni, magukat annál inkább. Ez helytelen.

Bbundi · http://idiet.blog.hu 2009.08.18. 21:45:49

@peetmaster: Értem én. Tímea egyébként érti a humort, csak szeretné alagsorhoz pórázol szárnyaló egóm. Ő a szükséges és kívánt ellenállás.

tímea 2009.08.19. 09:34:20

@peetmaster: Olvassam el a többit is??? Idiet-en szocializálódtam!
süti beállítások módosítása