Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

“today we withhold porn, tomorrow it's clean bandages.”

Diétás énblog - Idiet

Kapd be! Harapj rá! Nyeld le!

2009. február 02. - Bbundi

Városbéli puhányok, nyavalyások, ha gyötör a láz
Fületek nyissátok gyorsan, hallgassátok,
Amit most néktek, hallgassátok,
Amit most néktek eldalol a ho-ho-ho-nagy-horgász!

A címből is könnyedén rá lehet jönni, miről is lesz ma szó. Három felszólítás, ami harmonikus egyvelegét képezi a pornónak és a horrornak (harapj rá!). Előbbiből 66%, utóbbiból 33%, és bár ez nem felel meg az aranymetszésnek, mégiscsak csábító. Lássuk a puhányság ellentétét! 

 

A nagy Hohoho Horgász 1.16-nál kérleli a halacskát bekapásra, és figyeljétek meg milyen mosoly húzódik az arcára. A nagy horgász nagyon örül a kapásnak, ami érthető, az a horgászat célja. De ha már az arcberendezésnél tartunk, akkor lenne egy-két megjegyzésem a kalapot illetően. Mindenekelőtt tisztázni kell, hogy a kalap fallikus szimbólum. A Hohoho Horgász kalapja pedig különösen az. Magasra nyúlik, tótágast áll büszkén, mereven. A rajzfilm legkényesebb pillanataiban sem rogy meg, délcegsége időjárás- és helyzetfüggetlen.

Ez a szimbólum is megjelenik régies nyelvi fordulatokban. Pl. a hajadon szó annyit tesz, hogy egy lány nem férjezett, a hajadonfőtt pedig a födetlen főre utal. Innentől egyszerű a matematika. Egészen addig a pillanatig nem számítanak férjes asszonynak a lányok, míg valamivel be nem takarják a fejüket. Ugye ez lehet kendő, az asszonyok szokták is viselni, de ők asszonyok, ellentétben a nagy Hohohoval, aki hatalmas égre tekintő kalapjával kiemeli saját identitását, jelezvén, neki van ám mivel fejet takarnia, és ugye a betakarás pillanatától máris asszonyokról beszélünk, ugye.

Még megtoldanám a kalap színével is ennek a jelentésrétegnek a feltárását. Mert a kalap valamiért narancssárga. Az majdnem a tűz színe, a szenvedély árnyalata stb, még dobálózhatnék lüktető jelzőkkel, meg boncolgathatnám a közlekedési jelzőlámpák sárgaságát, ami arra figyelmeztet, hogy mindjárt piros, vagyis figyelmeztető funkciója van mivel feltűnő, meg előre jelzi a veszélyt. De én nem dobálózom ilyesmivel, hanem megmondom a tutit. Sőt, belinkelem a tutit. http://www.narancssarga.hu/
(Ezt az oldalt természetesen nincs okom látogatni, pusztán a mese mélyén megbúvó rejtett jelentéseket feltárandó kerestem fel.)

Remélem a rutinosabb olvasóknak már nem kell magyarázni a pecabotot. Annak a végén van ugye a kukac normál esetben, arra harapnak a halak. Ezek is szexuális utalást rejtenek magukban, és nem kell megzavarodni a halak szinkronhangjától sem, csak azért vannak fiúhalak, hogy jól elrejtsék a valódi jelentéseket, illetve alternatív megoldás a politikai korrektség lehet, de arról itt nem lesz szó.

Egyébként jól illeszkedik a képbe a fényképezős jelenet 1.20-nál. A sporthorgászok hencegése mögött is nagynyomatékú evolúciós motor van. Egyrészt mindenki villog azzal, ha kifog egy halat, ami kb. megfelelhet olyan asztaltársaságok témájának, ahol az ultrahímséget a meghódított egyedek kibeszélése jelenti, és akkor kell valami tárgyi bizonyíték, mondjuk fénykép, amit jól körbe lehet adni, had jöjjenek az elismerő fejbólintások az elejtett vad szépségét illetően. És van egy másik vonal is. Ekkor nem a szépség, hanem a méret a fontos. Ugye a valahány kilósság függvényében érkezhetnek méltató „hú az annya!” felkiáltások. Minél nagyobb a hal, annál több. Lehet ez a mérettel hencegés egy újabb ábrázolása a péniszirigységnek. Szimbolikus, nyilván.

Nagyjából tisztáztuk a mese alapjait. Átlátunk a kalapon, a kukacon, a horgászboton, értjük a sporthorgászat-szimbólumot. Egyébként az is beszédes, ahogy Hohoho a kukacot rá szokta helyezni a botra. A kukacnak ilyen kis gyűrűje van, ami utalhat, mondjuk a kukacgyűrűre, de lényeges, hogy a horgászás megkezdéséhez a pecázás eszközeinek élesítése fontos, és abba a rituáléba beletartozik a nagy Hohoho Horgász kukacának felgyűrűzése. Biztos ez is ilyen méretorientált megközelítés, hiszen a nagyobb űrtartalomhoz több vér kell, akkor meg hasznos lehet a visszaáramlás akadályozása, tehát aki gyűrűt használ, annak nagy van, de ez már csak spekuláció. A halak ugye azok, akik a kukac másik végén vannak, az ő fényképeit mutogatja a horgász a többi horgásznak, még büszkeségtablójuk is lehet. Vagyis minden jel arra utal, hogy ismét a csajozásról, illetve a csajokkal levés egy kiemelt epizódjáról van szó. Mi másról?

Némi továbbgondolásra azért lehet szükség a gumihalak tekintetében. Azt látjuk, hogy arra mindenképpen jók, hogy a kukac pihenhessen. Mintegy helyettesítik a kukacot. Mondjuk csekély sikerrel, de mégiscsak azt a funkciót vagy feladatot próbálja a gumihalakra erőltetni a horgász, amit máskor kukaccal végeztet.

A probléma amellett, hogy nem olyan alkalmasak a gumiherkentyűk, mint a sokat próbált főkukac, lehet az is, hogy túl sokat akar a horgász. Minden halat egyszerre akar kifogni gyanús trükkökkel. Aztán 5.00-nál egy varangyos békát zsákmányol, aminek nemhogy nem örül, de még szégyelli is, aggódik, hogy a többi sporthorgász ezt megtudja. De vissza a gumahalság értelmezéséhez.

Például rendkívül érdekes 5.35-nél a gumhal kipukkadása, amit jajveszékelő hegedű hangja kísér. Rögtön tudjuk, itt valami szörnyűség történt. Ez nyilván egy rejtett közlés a gumióvszerek megbízhatóságára vonatkozóan, vagyis ráirányítják a figyelmet arra, hogy nincs 100% biztonság, a gumi kiszakadhat, és akkor lesznek következmények. Ennek a jelenségnek (kipukkadásnak) az előidézője Jónás, a tűfogú hal. A tűfogú hal idegennek hat a többi halacska között, láthatóan alkalmas sérülések okozására, de a gumihal segítségével ki lehet vele kezdeni (a főkukac biztosan nem bájolgott volna neki ott csupaszon.) Tehát a tűfogú hal a sok veszélyes fertőzés terjesztésének megtestesítője, amit megközelíteni csak gumival érdemes, de a mese az nevel is, mint tudjuk, tehát azt üzeni, hogy bár van gumi, azért érdemesebb távol maradni a veszélytől, és a bevált partnereket preferálni.

5.50-nél azt is megtudjuk, hogy ha kevés a botunk, akkor meg lehet azt toldani a kezünkkel meg a lábunkkal. Ki merne ezzel vitatkozni!?

Tehát a gumihalak segítségével lehetőség nyílik arra, hogy sok halat fogjunk, de ez még a nagy Hohoho Horgásznak sem sikerül. A lehetőség nem minden, jobban ment neki kukaccal. Kimondhatjuk az eszmei mondanivalót, miszerint sokat akar a szarka, de nem bírja a…

Zárás gyanánt még idebiggyesztem a repülő halról szóló epizódot is. Ebben látjuk a kukacot begyűrűzve, halljuk a bántó jelzőket, mikor legilisztázzák meg lepondrózzák a halak, megmutatkozik egy jelenetben, hogy néha a kukac irányítja a horgászt, és az is biztos, hogy a szárnyaló halakat elkapni nem könnyű.

 

És ne feledjétek! A nőket tisztelni kell. Vagy ahogy a főcímzene mondja: „a szív a víznek szalutál”.

U.I.: Valahogy eszembe jutott Az öreg halász és a tenger. Ki érti ezt?

További gondolatok a témában (fallikus szimbólumok):

Kiégett selyemfiú
... nélkül mit érek én?
A híres egyfejű
Azért a víz az úr

A bejegyzés trackback címe:

https://idiet.blog.hu/api/trackback/id/tr28919100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tolvajhold (törölt) 2009.02.03. 14:37:16

Testvér, ez nem volt semmi elmebajnokság!
Makettkorom nagy meséjét így realizálni, komoly törést jelent a bensőmben...
Kiszakad a gát, fetrengek és hörgök: MÉÉÉÉG!!!! :D

borpancsoló 2009.02.03. 15:16:27

ez szép méretes lett. :DDD

Dr Bubó 2009.02.03. 15:34:28

Valószínüleg igazad van. Hogy én ebbe sosem gondoltam bele!
süti beállítások módosítása